SEAT Arona - zmagovalka Best Product Design 2018

Matej Jurgele 09.04.2018
Seat Arona

Red Dot Award je že od leta 1954 eden najprestižnejših oblikovalskih natečajev na svetu. Z njim se nagrajencem izkaže mednarodno priznanje za kakovost in inovativnost. Pri tem je prav kategorija produktnega dizajna najpomembnejša od vseh. Žirijo za nagrado Red Dot Award: Product Design sestavlja 40 strokovnjakov z vsega sveta, ki ne smejo biti zaposleni v podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodno industrijo, poleg tega pa ne smejo glasovati za izdelek, pri katerem so kakorkoli prisostvovali.

Nova SEAT Arona se ponaša s kompaktnimi merami in dinamičnimi voznimi lastnostmi, ki so idealne tako za mestni prometni vrvež kot tudi za avtoceste in podeželske poti. Obenem prepričajo izjemno varne in uporabniku prijazne tehnologije ter visoka raven udobja. Zaradi vznemirljivega dizajna so vse te prednosti več kot očitne že na prvi pogled.

"Izjemno veseli smo, da smo za SEAT Arono prejeli eno najprestižnejših oblikovalskih nagrad. Želeli smo poudariti značilne poteze križancev in zasnovati avtomobil, ki je primeren tako za vsakodnevne potrebe kot tudi za urbano džunglo," je povedal vodja oblikovanja pri znamki SEAT Alejandro Mesonero-Romanos. "SEAT Arona je še en primer svežega, mladostnega, funkcionalnega, vznemirljivega in udobnega dizajna."

SEAT Arona ima značilne oblikovalske poteze SEAT-ovih modelov, kar je mogoče že na prvi pogled prepoznati po zelo ekspresivnih, trikotnih LED-žarometih in svojstvenih dnevnih lučeh.

Fotogalerija

Seat AronaSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suverenoSeat Arona prihaja suvereno

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča