Sébastien Loeb se vrača!

Matej Jurgele 03.01.2018
Citroen

Ob uradnem povratku Citroëna na prvenstvo WRC v letošnji sezoni je 38-letni britanski voznik dirkalniku Citroën C3 WRC privozil prvo zmago že na tretji dirki, in to na neutrjenem terenu v Mehiki, nato pa je na Korziki blestel še na asfaltu. V drugem delu sezone je potrdil svojo sposobnost za prevzem mesta vodje ekipe. Vrhunec sezone pa sta bila njegova druga zmaga na kombiniranem terenu po makadamu in asfaltu v Kataloniji, in njegov odločen odnos, kakršen pristoji le vodjem.

Krisu bo na desetih dirkah pomagal predstavljati odlike Citroëna C3 WRC Craig Breen, za katerim je neverjetno dosledna prva polna sezona prvenstva WRC, saj je nič manj kot šestkrat osvojil peto mesto. Potem ko je v sezoni 2016 z ekipo Abu Dhabi Total WRT začel tekmovati na svetovni ravni in na reliju po Finski osvojil svoje prve stopničke (3. mesto), je 27-letni Irec zdaj neomajno odločen, da bo gradil na izkušnjah, pridobljenih v letošnji sezoni in si v letu 2018 priboril več stopničk.

V sezoni 2018 bomo priča povratku dvojice Loeb-Elena, ki si bosta znova nadela barve Citroëna in obnovila sodelovanje, ki sta ga okronala že z devetimi naslovi svetovnega prvaka med vozniki-sovozniki (2004 do 2012), osmimi konstruktorskimi naslovi (2003 do 2005 in 2008 do 2012) ter z 78 zmagami. Potem ko sta se po koncu sezone 2012 umaknila s prvenstva WRC, sta v sezoni 2013 tekmovala na zgolj štirih relijih, v sezoni 2015 pa sta se pojavila samo enkrat na reliju Monte-Carlo, bo zdaj Sébastien Loeb poskušal najti tisti pravi občutek za reli z drugim uradnim dirkalnikom Citroën C3 WRC na relijih po Mehiki, Korziki in Španiji. Ob tej priložnosti bo lahko legendarni reli voznik še povečal svojo slavno zbirko rekordov s prireditev, na katerih je doslej nanizal že šest, štiri in osem uspehov, Citroënova "rdeča armada" pa bo lahko izkoristila nekaj njegovih gromozanskih in skoraj neprekosljivih izkušenj.

Khalid Al Qassimi bo na nekaj relijih vozil tretji Citroënov dirkalnik C3 WRC, medtem ko bo Stéphane Lefebvre promoviral novega Citroëna C3 R5 na zelo konkurenčnem prvenstvu WRC2.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča