To je nova Škoda Scala

Matej Jurgele 10.12.2018
Emocionalna Škoda Scala

V ponudbi je pet motorjev z razponom moči od 66 kW (90 KM) do 110 kW (150 KM). Poleg tega Škoda Scala nudi visoko raven aktivne in pasivne varnosti, žaromete in zadnje luči s celostno LED tehnologijo, veliko prostora za prtljago in potnike ter številne ‘simply clever’ rešitve. Model bo na trg prišel v prvi polovici leta 2019

Škoda je s Scalo realizirala kar več velikih razvojnih faz in je povsem na novo pozicionirala razred kompaktnih avtomobilov. Scala s povezljivostjo, visokokakovostno opremo in prefinjenimi materiali nagovarja tudi mlajšo ciljno skupino, poleg tega pa ceni, za Škodo, značilno prostornost. Aluminijasta platišča s premerom do 18 palcev poudarjajo dinamičnost vozila, edinstveno podaljšano zadnje steklo iz paketa Emotion pa daje Škodi Scali svojstven slog. 


Izhaja iz študije Vision RS

Nova zasnova notranjosti temelji na konceptni študiji Vision RS. Armaturna plošča z osrednjim, visoko umeščenim zaslonom na dotik je enako kot notranja stran sprednjih vrat obložena z visokokakovostno, mehko penasto oblogo. Prijetno ozračje ustvarjajo ambientna osvetlitev, topli barvni toni in barvni kontrastni šivi na sedežnih prevlekah. Za dodatno udobje skrbita opcijska ogrevano vetrobransko steklo ali ogrevan volan.

Na voljo so trije motorji in sicer bencinska TSI z gibno prostornino 1,0 ali 1,5 litra in 1,6-litrski dizelski motor TDI. V letu 2019 se jim bo pridružil še 1,0-litrski motor G-TEC z močjo 66 kW (90 KM), ki za pogon uporablja okolju prijazni zemeljski plin (CNG). Opcijsko je na voljo t. i. Sport Chassis Control, podvozje, ki prek funkcije izbire voznega profila Driving Mode Select omogoča preklapljanje med karakteristikama "Normal" in "Sport".


Varnost je na prvem mestu

Na voljo so tudi številni asistenčni sistemi. Opcijski Side Assist na razdalji do 70 metrov zazna vozila, ki se približujejo od zadaj in ki želijo prehitevati ali se nahajajo v mrtvem kotu. Na voljo sta tudi sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) in parkirni sistem s krmilno avtomatiko. V serijsko opremo spadata asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu in radarska asistenca spredaj z mestno funkcijo zaviranja v sili. Scala je serijsko opremljena z LED-žarometi in zadnjimi LED lučmi. V vozilu je lahko vgrajenih do devet varnostnih blazin, med katerimi so tudi kolenska blazina za voznika in prvič v tem razredu opcijsko tudi zadnji stranski blazini. V primeru nevarnosti naleta opcijski proaktivni sistem za zaščito potnikov samodejno pravočasno zapre okna in zategne varnostna pasova sprednjih sedežev.
skoda.si

Fotogalerija

Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. Škoda Scala prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika