Volkswagen Touareg V8 TDI - 4,9 sekudne do 100 km/h

Matej Jurgele 06.03.2019
Volkswagen Touareg V8 TDI - 4,9 sekudne do 100 km/h

Največji navor tehnološko naprednega turbodizelskega motorja dosega nivo superšportnih avtomobilov – ponaša se z 900 Nm. Tako pri umirjeni vožnji z nizko hitrostjo kot na hitrih potovalnih etapah ali na terenu – ta moč poskrbi za najbolj suverene pogonske lastnosti. Novi paradni model bo na trg prišel konec maja. 

Kot vsi Touaregi, tudi nova različica VolkswagenTuareg V8 izpolnjuje izpušni normativ Euro-6d-TEMP. Kupci vrhunskega modela bodo lahko izbirali med serijskima stilskima paketoma Elegance ali Atmosphere. Paket Elegance predstavlja tehnično notranjost, v kateri prevladujejo kovine in hladni barvni odtenki; paket Atmosphere pa zaznamuje topla notranjost z lesenimi elementi in naravnimi barvnimi odtenki.

Sedeži in vratne obloge so pri obeh izvedbah serijsko oplemeniteni z usnjenimi prevlekami (tipa Vienna). Notranjost Touarega V8 TDI je torej tako ekskluzivna kot avantgardna cona udobja. Z zasloni armaturne plošče Innovision Cockpit (digitalizirani prikazni in upravljalni elementi) s steklenimi površinami, strojenim usnjem ter aluminijastimi in kromiranimi podrobnostmi je izjemno visoko kakovost Touarega V8 TDI mogoče tako videti kot občutiti. Posebej elegantni so leseni dekorativni elementi, na primer pri stilskem paketu Atmosphere, pri katerem se prek celotne širine armaturne plošče razteza ozka letev iz ukrivljenega lesa – v enem kosu ukrivljena aplikacija iz jesenovega lesa, ki sledi oblikovni zasnovi armaturne plošče.

Dinamiko hitrega Touarega V8 TDI, ki doseže 250 km/h, odlično prikazuje tudi čas, ki ga potrebuje za pospešek od 0 do 100 km/h –4,9 sekunde.

V primerjavi z modeli z motorjem V6 je Touareg V8 TDI dodatno opremljen še z zračnim vzmetenjem, pokrovom prtljažnika z električnim odpiranjem in zapiranjem, komfortnimi sedeži, alarmno napravo, pedali iz legiranega jekla ter paketom Luči & vidljivost, ki med drugim vključuje zunanji ogledali z avtomatskim zasenčenjem in funkcijo za avtomatski vklop zasenčenih luči. Poleg tega bo Touareg V8 TDI opremljen z 19-palčnimi aluminijastimi platišči Tirano (namesto z 18-palčnimi platišči).


Širok obseg ponudbe vključuje tudi najsodobnejše asistenčne sisteme in sisteme za podvozje. Za visoko raven varnosti med drugim skrbijo asistenca za nočni vid (ki v temi s toplotno kamero zaznava pešce in živali), asistenca za zastoje z asistenco za cestna gradbišča (ki pri hitrosti do 60 km/h omogoča delno avtomatizirano obračanje volana in ohranjanje smeri, dodajanje plina ter zaviranje) in asistenca za križišča (ki se odziva na promet iz prečne smeri pred Touaregom). 

Upravljanje in udobje izpopolnjujejo tehnologije, kot sta aktivno štirikolesno krmiljenje (zaradi katerega je upravljanje Touarega enako preprosto kot upravljanje kompaktnega avtomobila) in aktivno stabiliziranje nagibanja z elektromehansko krmiljenimi stabilizatorji. Varnost in udobje pri nočni vožnji povečuje eden svetovno najboljših sistemov luči – interaktivni matrični LED-žarometi IQ.Light.
volkswagen.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika