EDSHOW 2021: Večerni glamur Amalfijske obale

Valentina Jarc 23.09.2021
23

V italijanski pokrajini Kampanija se stisnjen med Neapeljski zaliv in mesto Salerno bohoti Sorentinski polotok, ki s čudovito Amalfijsko obalo velja za enega najlepših draguljev Italije. Območje, ki slovi po najlepših črnih plažah, kristalno čistem morju, številnih kulturno-zgodovinskih zakladih, pisani keramiki, slastnemu limončelu, elegantni poletni modi in živobarvnih, v skalnato hribovje vpetih hiškah, vabi na nepozabno potovanje. Tukaj pa se vsako leto zgodi tudi tudi veličastna modna revija večerne mode Evening Dresses Show. Tako kot Amalfijska obala, se tudi ta obiskovalcu za vedno vtisne v spomin.

EDSHOW2021 Foto: Valentina JarcEDSHOW2021 Foto: Valentina Jarc

Italijanska moda niso le Gucci, Prada in Versace, ampak tudi številne manjše družinske modne znamke, ki večinoma izhajajo iz okolice Neaplja. Te, svetovno ne tako odmevne znamke, dajejo mestom ob Amalfijski obali posebni stilski pečat, ki pooseblja brezskrbno italijansko poletje. Prav zato smo z veseljem preverili, katere so tiste modne znamke, ki imajo v svoji ponudbi najbolj glamurozne kreacije, ki jih premore modna industrija iz tega dela Italije.

EDSHOW2021 Foto: Valentina Jarc

Med 1. in 3. septembrom 2021 je na na prestižni pomorski postaji Zahe Hadid v Salernu potekal mednarodni sejem EDSHOW, posvečen večernim oblačilom za ženske, moške in otroke, ki ga organizira IFTA - Italian Fashion Talent Awards s podporo ITA - italijanske trgovinske agencije. Na dih jemajoči modni reviji, s spektakularno kuliso veličastnega Tirenskega morja na eni in romantično osvetljene srednjeveške trdnjave Forte La Carnale na drugi strani, so nas nekateri ponudniki večerne mode še posebej navdušili.

Nanaleo Clotherapy

Nanaleo Clotherapy je okolju prijazna luksuzna blagovna znamka, ki jo je leta 2011 ustanovila Ivana Pantaleo - eko-modna oblikovalka, igralka, performerka in holistična terapevtka. Nanaleo poleg visoke mode in po meri izdelanih poročnih oblek ustvarja tudi oblačila “prêt-à-porter”. Pri tem se poslužuje italijanskih tehnik krojenja, ročnega pletenja in izdelave iz naravnih ter organskih tkanin (ekološko platno, konoplja, volna, lan, itd.), obarvanih z ekološkimi in rastlinskimi barvili (bambus, kopriva, itd.). V njeni viziji se združujejo lepota, eleganca in ozaveščenost nošenja popolnoma biološkega izdelka brez dodanih strupenih snovi v dobrobit planeta Zemlje in našega zdravja.

Nanaleo Clotherapy

Fornelli Group

Chiara Fornelli je blagovna znamka ženskih oblačil, ki izhaja iz potrebe po umetniškem izražanju skozi obrtniški izdelek. Znamka pri svojem delu umetelno združuje tradicijo in inovativnost. Njihovi izdelki se z prav vsemi, skrbno izdelanimi podrobnostmi, proizvajajo interno v njihovih laboratorijih. V modnem sektorju so prisotni že več kot 30 let, letos pa praznujejo 10 let prisotnosti blagovne znamke na italijanskem ter tujem trgu. S kolekcijo “Dnevna eleganca” želijo svojim ženskam ponuditi možnost ustvarjanja dnevnega videza, ki je eleganten in udoben hkrati. Gre za oblačila za vsak dan, med katerimi najbolj izstopajo obleke, mini obleke in svilene srajce. Preprosti in funkcionalni, a vedno trendovski modeli, navdušujejo v svetlih in kovinskih odtenkih.

Chiara Fornelli

Couture di Francesca Ciccarelli

Visoka moda, razkošje in eleganca so trije izrazi, ki le najbolje izražajo identiteto nove italijanske blagovne znamke Sartoria 74. Nova kolekcija navdušuje s klasičnimi kroji in sodobnim pridihom. Hlače na rob, svileni topi, usnjeni suknjiči in dolga krila so popolna izbira za ženske, ki si želijo izgledati glamurozno tudi čez dan.

Sartoria 74

Nino Lettieri Atelier

Modna znamka Nino Lettieri v najnovejši kolekciji predstavlja čudovite silhuete, brez katerih si le težko predstavljamo dnevni glamur. Lahkotne hlače širokega kroja, kaftani, obleke in bluze z živahnimi geometrijskimi barvnimi potiski čudovito dopolnjujejo drugače nadvse dramatične kreacije visoke mode. Te zaznamujejo črna barva, krinoline, predimenzionirani naborki in bogato vezenje s kristali.

Nino Lettieri

Queen Moda Positano

Pisalo se je leto 1987, ko sta Maria Gentile in Lucia Casola ustvarili blagovno znamko ekskluzivnih, luksuznih ženskih oblačil Queen Moda Positano. Šivilji z gorečim ustvarjalnim duhom sta ljubiteljici ženstvenih krojev, ki jih zaznamujejo romantične karakteristike čarobnega mesta, iz katerega izhajata. Tradicija Positana je izražena tudi v obliki delikatne čipke in čudovitega vezenja, ki krasijo ročno izdelana oblačila iz lokalnih italijanskih tkanin iz naravnih vlaken. Znamka je vsekakor prava izbira za vse ženske, ki želijo na plaži in med sprehodi po slikovitih italijanskih obmorskih mestih izžarevati italijansko čutnost.

Queen Moda Positano

Via Della Spiga Milano

Modna hiša Queen Moda Positano se je rodila okoli dvajsetih let 20. stoletja v starodavni in dragoceni krojaški delavnici v središču Milana. Uživala je velik ugled in kot zbirališče nevest iz višjih slojev svojim strankam zagotavljala kakovost in ekskluzivnost. Vsaka mojstrovina, ki se rodi v krojaški delavnici Via Della Spiga Milano, združuje izpiljen okus, eleganco in mojstrsko izdelavo. Vezenine, okrašene s svetlečimi kristali Swarovski in prepletene s čipkami ter prosojnimi tkaninami, govorijo zgodbo o prefinjeni čutnosti. Via della Spiga Milano kreacije za ženske in moške obogatijo vsakdanje trenutke življenja s stilom, luksuzom in galantnostjo. Elementi visoke mode, ki jih znamka zagotavlja vse od svojega nastanka.

Queen Moda Positano

Fotogalerija

EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021 EDSHOW 2021

Izbor urednika