Evelina Apparel - ženstvena oblačila za vse, ki si znajo vzeti čas zase

Klavdija Rupar 27.10.2020
evelina

Čudovite jutranje halje, mehki scrunchiji, maske za spanje, vse v ženstvenih, udobnih in šik materialih - vse to je EvelinaApparel. Za znamko stoji Eli Evelina Pregelli - čutna ženska, nežna, a odločna in vztrajna. Ljubi življenje v vsej svoji celoti. Navdušena je nad glasbo, umetnostjo in ljudmi. Najraje sedi ure in ure sredi mesta in opazuje ljudi. Navdih išče v padcih materialov in barvnih kombinacijah, obožuje pa prijetne materiale in ženstvene linije.

Kdo je Evelina?

Od nekdaj je vedala, da bo oblikovalka. Moda je namreč nekaj, kar jo je spremljalo od malega. Že v prvem razredu osnovne šole, ko so morali narisati, kaj bodo, ko bodo veliki, je narisala dekle za mizo, z ogromno skicami in materiali. Obiskovala je srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani in takoj po srednji šoli je začela šivati in prodajati preko strani Etsy. Tako je naredila prvo mini kolekcijo in nastala je EvelinaApparel.

EvelinaApparel je tako nastala pred 11 leti - takrat je zašila svojo prvo svileno jutranjo haljo. Ta je zanjo vedno predstavljala simbolj ženske, kakršna je želela postati. Umirjena, tista, ki se dobro počuti v svoji koži in ki si zna vzeti čas zase. Takrat je prvič začela izdelovati kose, ki jih je res čutila. 

Foto: EvelinaApparel

Katere izdelke najdemo v ponudbi?

V repertoarju EvelineApparel najdemo jutranje haljice - svilene, poročne, čipkaste, letos je v ponudbo dodala vzorčaste iz naravnih in razgradljivih materialov. V ponudbi so še kratke pižame, kombineže, majčke, spalne maske, elastike za lase in kimoni. Torej vse, kar v ženski prebudi občutek topline in udboja.

Izdelke najdemo na spletni strani pa tudi v preko šestedestih butikih po vsem svetu. Večina teh je v ZDA, od manjših, kjer ponujajo samo njene elastike, pa do večjiih, kjer možno najti celotno kolekcijo.

Evelina pravi, da so bile pri tujcih poročne jutranje haljice priljubljen kos, ko jih pri nas neveste še niti niso iskale. V tujini cenijo drugačne kose, ročno narejene in so zanje pripravljeni tudi odšteti več deanrja. Se je pa tudi Slovenija lepo prebudila v zadnjih letih in vse več ima domačih strank, kar jo res veseli.Foto: EvelinaApparel

Kako je videti njen vsakdan?

Pravi, da je to njena sanjska služba, težko si predstavlja, da bi delala kaj drugega, si pa vseeno želi predrugačit način dela. "Moji dnevi so res dolgi in večinoma zelo stresni. Naročil je vedno več in težko izpolnimo vsa. Tako da je prvi plan dobro organizirati delo in razširiti ekipo." Vstaja ob peti uri in ta del dneva se ji zdi čaroben, saj ima občutek, da ko še vsi spijo, je ona v prednosti pred dnevom. Zjutraj si vzame nekaj minut zase, posluša podkaste in meditira. Potem se odpravi v studio, kjer pripravi plan dela in pregleda maile. Dnevi pa se zaključijo pozno, včasih tudi pozno zvečer. Delo obožuje in ji nikoli ni težko, zato z veseljem dela tudi vikende. Od vseh projektov in dela pa se najraje odklopi ob dobri hrani, kozarcu dobrega vina, se odpravi na izlet v neznano, ali pa se druži s prijateljicami, s katerimi se do solz nasmejijo. 

Novi projekti?

Pravkar je izšla jesenska kolekcija, ki je polna barv, vzorcev zemeljskih barv. Uporabila je čisto nove materiale, ki so narejeni na bolj naraven način, barvani z naravnimi barvami in razgradljivi. Pravi, da ta kolekcija povsem predstavlja njo. Dodala je še nove haljice za hladne zimske večere in pa ženstvene saten haljice s čipkami. Izšle so tudi nove majčke s kratkimi rokavi in pa popolnoma črni kosi, pri kateri so sodelovale tudi fotografinja Ana Kete, Saša Lešnjek volasko in makeup Artistka Tjaša Golob. Kmalu pa prihaja tudi nova kolekcija - otroška linija, ki bo zajemala otroške odejice, slinčke, pletene copatke, vse v čisto v EvelinaApparel barvah.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča

ZEMONO+

ZEMONO+

Slovenski kuharski mojster Tomaž Kavčič, imetnik Mihelinove zvezdice je na ... Več