Izbrali smo 10 veganskih torbic za leto 2021

Valentina Jarc 14.12.2020
veganske torbice

Nove in uveljavljene blagovne znamke ena za drugo ukinjajo proizvode, narejene iz živali, in svoje prodajne police polnijo z živalim prijaznim veganskimi usnjenimi ali umetnimi usnjenimi torbami. Poleg veganskega usnja in umetnega usnja so lahko veganske torbice narejene še iz ostalih inovativnih materialov, ki ne škodujejo okolju. To so na primer pluta, lubje, jabolka, ananas, bombaž, itd., ki hitro in uspešno nadomeščajo usnje kot tudi plastiko, ki je ni možno reciklirati. Dobra alternativa PVC plastiki je PU plastika, ki jo je možno reciklirati.Moenn

Medtem, ko trg raste in se razvija, je na voljo čedalje več naravi prijaznih alternativ. Te so videti tako lepo, da je med njimi kar težko izbrati najboljše. Pri svoji odločitvi smo upoštevali njihov izgled, priljubljenost pri trendseterkah in uau efekt. Za vse tiste, ki jim denarnica ne dovoli nakup torbice luksuzne znamke, smo v nabor vključili tudi nekaj dostopnih znamk, dobra ideja pa je vedno tudi nakup luksuzne vintage torbice v trgovini s torbicami iz druge roke.

To je naš izbor 10 veganskih ali umetnih usnjenih torbic

Angela Roi
Angela Roi izdeluje vrhunske veganske usnjene torbice, ki so videti kot sodobna klasika. Etične usnjene torbe so izdelane izključno iz neživalskih materialov, njihovi obrtniki pa dobijo pošteno plačo za delo v čistih in varnih tovarnah.
Alexandra K
Alexandra Kse od leta 2014 uveljavlja kot veganska in okolju prijazna znamka torbic in dodatkov. Poleg tega, da je živalim prijazna, se znamka osredotoča tudi na zmanjšanje vpliva njihovih izdelkov na okolje. Nenehno raziskujejo in uvajajo nove materiale (rastlinske) in okolju prijaznejše procese. To so visokokakovostni, izjemno dobro izdelani izdelki. Vsaka torba je unikatna in ima svojo serijsko številko.
Melie Bianco
Pri Melie Bianco poslujejo po načelih pravične trgovine, verjamejo v obrt in spreminjanje modne industrije, hkrati pa ponujajo cenovno ugodno razkošje. Njihove čudovite torbice so narejene iz vrhunskega veganskega usnja (PU).
Matt & Nat
Matt & Nat je kanadska blagovna znamka, ustanovljena v čudovitem mestu Montreal. Izdelujejo izjemne veganske torbice in so odlična izbira za vse, ki si želijo svojo garderobo dopolniti z lepo umetno ali vegansko usnjeno torbo.Stella McCartney
V kolekcijah Stelle McCartney ne bomo našli usnja ali krzna. Njena zavzetost za trajnost je razvidna iz vseh njenih kolekcij in je del etosa njene blagovne znamke, ki že od svojega nastanka dela odgovorno in pošteno. Stella McCartney je popolna izbira za vse, ki iščejo visokokakovostne, luksuzne veganske izdelke

Jill Milan
Jill Fraser, soustanoviteljica podjetja Jill Milan, je dolga leta iskala popolno luksuzno torbo, ki ne bi bila narejena iz živalskega usnja. Leta 2010 se je povezala z Milanom Lazichom in ustanovila Jill Milan, da bi odpravila vrzel, ki jo je zaznala na trgu. Vse kreacije Jill Milan so veganske, kakovostne in ročno izdelane v Italiji.

Moenn
Moenn je znan po svojih minimalističnih, klasičnih dizajnih, ki odražajo njihovo prepričanje v trajnostne inovacije. Za Moenn trajnostna inovacija pomeni uporabo vrhunskih recikliranih materialov, upoštevanje etičnih praks dela, oblikovanje brezčasnih modelov in najkakovostnejšo izdelavo.
HFS Collective
Torbe HFS Collective izdelujejo v majhni družinski tovarni v Los Angelesu. Poleg tega, da zagotavljajo pošteno plačo vsakemu, ki reže in šiva njihove izdelke, stavijo na klasični dizajn, ki slavi preprost način življenja. Manj stvari za njih pomeni več priložnosti za srečo, polnost in osebno rast.
AWAKE
Torbice AWAKE so ta trenutek številka ena med modnimi poznavalkami. Enostaven, minimalističen dizajn, nevtralna barvna paleta in napihnjeno masleno prešito umetno usnje zagotavljajo moden videz za leto 2021.

Nanushka
Urbana modna znamka iz Budimpešte navdušuje modni svet z etičnimi torbicami iz veganskega usnja. Za leto 2021 ponuja udobne modele v colour-blocking kombinacijah, kot sta na primer krem in vinsko rdeča. Nadvse popularni so tudi manjši modeli za v roko, ki imajo simpatičen videz zavezane vrečke za smeti. #fauxleather #fashion #vegan #crueltyfree

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča