Jacquemus, francoski modni oblikovalec na Capriju predstavil jubilejno kolekcijo

Valentina Jarc 16.06.2024
jacquemus-modna-revija-la-casa-malaparte-capri

Simon Porte Jacquemus slovi po svojih slikovitih modnih revijah, saj svoje najnovejše kolekcije vedno predstavi na dih jemajočih prizoriščih. Kulise kolekcij so vedno skoraj tako težko pričakovane kot kolekcije same. Poleg tega modnemu oblikovalcu na modne revije vedno sledi množica izbranih modnih in slavnih prijateljev ter medijev. Nič čudnega torej, da je bilo tako tudi ob predstavitvi njegove najnovejše kolekcije "La Casa"

jacquemus-modna-revija-la-casa-malaparte-italija-capri@jacquemus

Lahkotnost, minimalizem in spogledovanje z arhitekturo

Na 15. obletnico Jacquemusa je poleg pevke Due Lipe in manekenke Belle Hadid prišla tudi Jennie Kim iz Blackpink, ki je tudi debitirala na pisti. Manekenke in manekeni so najnovejšo kolekcijo predstavili na pokriti strehi Case Malaparte. Blagovna znamka kolekcijo "La Casa" opisuje kot "panoramsko raziskovanje bistvenih oblik: minimalistične geometrije in klasične grške draperije. Kosi združujejo "arhitekturno obliko" z "absolutno lahkotnostjo in čutnostjo." 

jacquemus-modna-revija-la-casa-malaparte-capri@jacquemus

Ne gre za retrospektivo, a Jacquemus se nagiba k ponavljanju. Njegovi dizajni govorijo bolj o senzibilnosti kot o trendu, umetnik črpa iz istih zimzelenih virov navdiha. Tudi tokrat je bil velik poudarek na modnih dodatkih - to sezono je blagovna znamka predstavlja dve torbi – veliko torbo za na plažo, imenovano "La Spiaggia" (italijansko za "plaža") in vedrasto torbo, poimenovano "Le Bombola." Kar zadeva obutev, bomo poleti nosile balerinke, pa tudi espadrile in mokasine.

jacquemus-modna-revija-la-casa-malaparte@jacquemus

jacquemus-modna-revija-la-casa-malaparte-italija-capri@jacquemus


Samota in osamljenost, ujeti v arhitekturni biser Casa Malaparte

Casa Malaparte, zgrajena v poznih tridesetih letih prejšnjega stoletja po zasnovi italijanskega arhitekta Adalberta Libera, ima tako dramatično preteklost kot njena silhueta. Krasila je celo filmsko platno - Brigitte Bardot se je pred njo sončila v enem izmed najbolj znanih francoskih filmov Prezir (Le Mépris) Jeana-Luca Godarda. Zdaj, po letih natančne prenove, je privabila vizionarski um Simona Jacquemusa in njegove inovativne marketinške ekipe. 

jacquemus-modna-revija-la-casa-malaparte@jacquemus

Zanimivo zgodbo o nastanku in zgodovini ikonične vile Casa Malaparte si lahko preberete tukaj. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika