Kaj ne sme manjkati v modnem zimskem stajlingu?

Helena Peterlin 25.01.2024
kajnesmemanjkativmodnemzimskemstajlingu

Plastenje je popolna zimska rešitev

Ko govorimo o oblačilih, je ključnega pomena plastenje. Začnemo lahko z mehkimi termo majicami, ki služijo kot vaš prvi ščit pred mrazom. Nad njimi pridejo debelejši puloverji ali pletenine, ki ne samo da grejejo, ampak dodajo teksturo in globino vašemu videzu. Letos so še posebej priljubljeni puloverji z abstraktnimi vzorci ali neobičajne pletenine, ki pritegnejo pogled in izražajo individualnost.

Brezrokavniki so pomemben element, ki združuje praktičnost in stil. So idealna izbira za prehodne dni ali za plastenje pod težjimi plašči. Lahko izberete klasične modele v enobarvni izvedbi, ki so lahko odličen dodatek k bolj sproščenim stajlingom. Vse bolj popularni pa so tudi puhasti brezrokavniki, ki ne samo da vas grejejo, ampak dodajo teksturo in zanimiv vizualni element. Prav tako, podobno kot pri puloverjih, so tudi pri brezrokavnikih zanimivi tisti z abstraktnimi ali geometrijskimi vzorci, ki prinašajo sodoben in unikaten pridih.

Naj vas objame toplina

Zunanji sloj je tisti, ki definira celoten stajling. Elegantni plašči, bodisi dolgi ali kratki, so vedno v modi. Pri izbiri bodite pozorni na kvalitetne materiale kot so volna ali kašmir, ki zagotavljajo toplino in trajnost. Za bolj sproščen, a še vedno šik videz, so tu puhovke v živahnih barvah, ki razbijejo monotonijo zimskih dni.

Pri modnih dodatkih ne smemo pozabiti na kape, šale in rokavice. Kapa ni le praktičen kos, ampak lahko postane izrazit element vašega stila, naj bo to prefinjena bereta ali pletena kapa. Šali naj bodo voluminozni, mehki, morda celo z etno vzorci, ki prinašajo dodatno teksturo. Rokavice naj bodo iz finega usnja ali pletene, lahko tudi s pridihom barve, ki se ujema s plaščem.

najvasobjametoplina

Torbice so ključni modni dodatek, ki lahko popolnoma spremeni dinamiko zimske garderobe. Letos so v trendu večje, prostorne torbice v bogatih, temnih barvah, kot so globoka siva, bordo rdeča ali temno zelena. Te barve se odlično ujamejo z zimskimi plašči in ustvarjajo občutek luksuza in elegance. Po drugi strani pa so za bolj drzne modne izraze tu manjše torbice v živahnih barvah ali z zanimivimi potiski, ki postanejo osrednji element vašega videza.

Noge morajo biti na toplem

Ne pozabimo tudi na obutev. Zimski čevlji naj bodo robustni, a elegantni. Popularni so visoki škornji, ki se odlično podajo k oblekam in krilom, prav tako pa so praktični v snegu in dežju. Za moške so idealni gležnarji ali kakovostni, vodoodporni čevlji, ki združujejo funkcionalnost in stil.

Zima je čas, ko lahko eksperimentirate z materiali in teksturami. Usnje, volna, kašmir in celo umetno krzno so vaši zavezniki v ustvarjanju edinstvenega zimskega videza. Ne bojte se združevati različnih materialov in vzorcev, saj je zima idealna za drzne modne izbire. Zimski stajling ni le vprašanje ohranjanja toplote, ampak priložnost, da svoj stil povzdignemo na novo raven. Tega se zavedajo tudi znane modne znamke, kot je denimo EA7 Emporio Armani, zato preverite njihovo pestro ponudbo na povezavi answear.si/m/ea7-emporio-armani. Z malo domišljije in pozornosti do detajlov lahko zimski mraz spremenimo v modno pravljico.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika