Kolekcija H&M x Simone Rocha

Klavdija Rupar 20.01.2021
Simone Rocha

Tokrat se je povezala z modnim gigantom H&M, s katerim sta skupaj poustvarila njene najboljše dizajne njenih preteklih kolekcij in ustvarila moderno garderobo za celotno družino - obleke iz tila, pletenine, oblačila za ven (dežni plašči), obutev, srajce, priložnostne majice in modne dodatke, vključno z nakitom in obutvijo. Gre za prvo sodelovanje med oblikovalko in modno trgovino.

Čeprav je Rocha rojena na Irskem, pa bo kolekcija prepletena tudi z njeno večkulturno dediščino. Kolekcija bo namreč vsebovala tradicije in izdelke iz Hong Konga in predstavljala ikonične dogodke v umetnostni zgodovini. Kot so povedali H&M predstavniki kolekcija vsebuje vse od vpliva oblačil, ki so jih dvorjani nosili v času vladavine Tudorjev, polno divjih rož, portretov in fotografij, lutk in igrač.

V kolekciji bodo izstopali  tartan, biseri, rože, roza in rdeča barva, ki so bili narejeni prav posebej za to sodelovanje. Pri ustvarjanju je Rocha razmišljala o arhivu svoje blagovne znamke, združevala je svoje pretekle zbirke in svoje najljubše kose skrbno predelala v zanimive kreacije, prilagojene današnjim.

Kolekcija The Simone Rocha x H&M bo na voljo od 11. marca dalje v trgovinah in spletnih trgovinah H&M. Znamka poudarja, da gre za izredno ukrojene kose, na katere je potrebno paziti, saj bodo zdržali več let.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča