Modna znamka CLOSED sedaj tudi pri nas

Helena Peterlin 19.01.2018
Closed.com

Closed je sodobna modna znamka, ki ustvarja modo visoke estetike in kakovosti, modne kose, ki so ustvarjeni, da trajajo. Znamka deluje v sodelovanju z ljudmi, katerim zaupa. Od ustanovitve leta 1978 se podjetje zanaša na vplive francoske modne domišljije, italijanske izdelave in nemške tradicije, ki so močno ukoreninjeni v vsakem izdelku. Ti vplivi oblikujejo Closed kot družbo, kot blagovno znamko in kot družinsko podjetje. Danes Closed ustvarja kolekcije ženskih in moških oblačil, obutve in dodatkov, z velikim poudarkom na džinsu, ki je ročno izdelan v Italiji. Z modernim oblikovanjem in veliko pozornostjo do detajlov njihovi modni kosi brez truda ustvarjajo popoln videz.

Od prvih začetkov do danes
Zgodba o znamki se je pričela z džinsom, na katerem je še danes močan poudarek. Posebnost njihovih kavbojk so detajli – ročno prišita oznaka na prednji strani vsakega para kavbojk in žepi, zašiti pod kotom 33 stopinj, ki so danes tudi njihov zaščitni znak. Closed kavbojke so ustvarjene z garancijo za vsakodnevno udobje. Danes Closed ustvarja celotne modne kolekcije ženskih in moških oblačil, obutve in dodatkov, v katerih glavno vlogo še vedno igrajo kavbojke, ročno izdelane v Italiji. S sodobnim oblikovalskim pristopom in veliko pozornostjo do detajlov je vsak modni kos čudovit dodatek k sofisticiranemu slogu sodobne ženske in moškega.

Že od 80-ih je najbolj priljubljen model "The Pedal Pusher" – gre za kroj, ki je nastal po navdihu poštarske uniforme. Hlače so v celoti ustvarjene ročno, iz 22 različnih kosov, zaradi česar tudi so kultni kos. "The Pedal Pusher" je še danes prav tako priljubljen, kot je bil v 80-ih, le sedaj je na voljo tudi v številnih novih različicah: the Skinny Pusher, the Pedal X, the Power Pusher in Wild-X.

Closed je s svojo filozofijo in pozitivno energijo, ki jo je moč čutiti v vsakem izdelku, navdušil mnoge uporabnike širom sveta, med katerimi so tudi slavne osebnosti, kot je Karlie Kloss, Brad Pitt, Olivia Palermo, Chiara Ferragni in še mnogi drugi. 

Nemška modna znamka Closed je sedaj na voljo tudi v Sloveniji, v trgovini Extraordinary, na Novem trgu 6, v Ljubljani.

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča