Modna znamka Comma letos praznuje 50 let

Helena Peterlin 04.09.2023
commakapsulna-kolekcija-za-50-let113

Priznana nemška modna znamka Comma letošnje leto praznuje 50 let. Za to priložnost so modni oblikovalci izdelali kapsulno kolekcijo v stilu 70. let.

commakapsulna kolekcija za 50 let107

Slogan kampanje se glasi "Proud of You" oz. “ponosni nate”, saj se Comma že od samega začetka zavzema za opolnomočenje žensk. Že 50 let vzpodbuja ženske, da razvijejo svoj potencial. Slogan "ponosni nate" izraža globoke vezi, spoštovanje in hvaležnost do vseh, ki so skozi vsa leta podpirali znamko. 

commakapsulna kolekcija za 50 let106

Comma je več kot samo modna znamka. Njen nastanek sega v leto 1973 – v čas prve svetovne konference ZN o ženskah in v čas, ko je vedno več žensk vstopilo na trg delovne sile. To je čas, ko so predpasnike zamenjali hlačni kostimi in kuhalnico pisalni stroj. Ženske so postale neodvisne, Comma pa je postala pionirka "utility chic" stila, ki združuje funkcionalnost, modne trende in eleganco. Danes je Comma pomembna in prepoznavna premium blagovna znamka.

commakapsulna kolekcija za 50 let108

Commina zaveza gibanju za opolnomočenje žensk je bila vedno del njene DNK. S preseganjem tradicionalnih vlog spolov je oblikovala in še zmeraj oblikuje modo, ki odraža samozavestno žensko.

Kolekcije so sestavljene iz poslovnih videzov, videzov za posebne priložnosti in dopolnjene z oblačili za prosti čas. Comma je ponosna, da je del življena samozavestnih žensk že pet desetletij.

commakapsulna kolekcija za 50 let120

In kako bi lahko lepše obeležili obletnico kot z ekskluzivno modno kolekcijo? Oblikovalci jubilejne kolekcije "50 Years Anniversary Collection" so navdih poiskali v arhivih - v preteklosti. Klasične kosi in kroji so zaživeli v prenovljeni in osveženi podobi. Modno kolekcijo sestavljajo obleke, pletenine in bluze v črni, beli in bež barvi. Oblačila so obogatena s črno-belim potiskom logotipa, ki jim daje edinstven pečat.

commakapsulna kolekcija za 50 let112

Preteklost pa ni navdihnila samo modnih oblikovalcev. Za obraz kampanje so izbrali kanadsko manekenko Tasho Tilberg, ki je že sodelovala z znamko v 90-ih letih. Tasha se je pridružila ekipi modelov, v kateri je Hou Jing Cui, Afra Bommarco in brazilski transspolnegi model Valentino Sampaio. Skupaj z nemško fotografko Claudio Knoepfel so v Berlinu oživeli nekatere zgodovinske trenutke.

commakapsulna kolekcija za 50 let110

Ekskluzivna jubileja kolekcija »50 Years Anniversary Collection« bo septembra na voljo v trgovinah Comma, pri naših partnerjih in tudi na spletu. Z njo praznujejo raznolikost žensk in jih slavijo v vsej njihovi edinstvenosti. Vsaka ženska ima svoj slog, strasti in edinstven pogled na svet. Comma je ponosna na vse njihove dosežke in močne značaje. Skupaj stopajo naproti naslednjim 50-im letom! 

Več na comma-store.eu!

 

Fotogalerija

COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let COMMA - kapsulna kolekcija za 50 let

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika