Modne kolekcije slovenskih vplivnic

Klavdija Rupar 22.02.2021
image2454dfd2-25f1-469a-8ca2-536967bd38a81000x

V modnem svetu in modnem oblikovanju so do predkratkim prednjačile večinoma modne oblikovalke, pri nas zagotovo med bolj znanimi Maja Ferme, Maja Štamol in Nina Šušnjara. V zadnjem letu pa je tudi kar nekaj slovenskih vplivnic vstopilo na trg s svojo modno znamko, s katero so nekako uspele ujeti svoj slog oblačenja in ga obenem poskušale prilagoditi sodobni in neodvisni ženski. Danes vam tako predstavljamo modne znamke in kolekcije slovenskih vplivnic.

The Base Label

Za The Base Label znamko stoji ustanoviteljica enega najbolj prepoznavnih slovenskih modnih in lifestyle blogov - Alja Perne, ki je svojo strast do mode spremenila v posel, s svojo lastno blagovno znamko. Je uresničitev njenih sanj in začetek novega življenjskega obdobja. Znamka je namenjena sofisticirani ženski, ki pozna svoje vrednote, ima oko za lepe stvari in ceni oblačila narejena iz najboljših materialov. Za žensko, ki ve kaj želi v življenju in ceni najbolj prefinjene materiale, barve in oblike. Oblačila so oblikovana v Evropi, so trajnostna, etična in večna.

Foto: thebaselabel.com

Mera Collection

Modna znamka Mera Collection je nastala izpod rok Adrijane Dimec. A Mera ne obstaja zato, da bi postavljala modne trende, ampak zato da odgovarja na naše potrebe. Ustvarjati si namreč želijo kose, ki so nosljivi, jih pogrešamo v trgovinah, kose, ki jih lahko nosimo znova in znova, na nešteto različnih načinov. Predvsem pa mode ne želijo tretirati kot da na svetu obstaja le en tip postave in ustvarjati kose, ki pristojijo le slednjemu, temveč prav vsakemu omogočiti možnost okusnega oblačenja, ne glede na konfekcijsko številko, specifiko postave ali osebnih preferenc. Vsi kosi so oblikovani in izdelani v Sloveniji.

Foto: meracollection.com

Ronja Collection

Ronja Collection je delo novinarke in vplivnice Nataše Frančič, za katero je inspiracijo dobila pri pravljicah, ki smo jih brali v mladih letih. Poimenovala jo je po Ronji, junakinji ene izmed knjig pisateljice Astrid Lindgren, ki je drzna, neustrašna in neodvisna - prav takšne pa so tudi ženske, za katere so oblikovali ta oblačila. Ženske (in moški), ki nosijo njihova oblačila imajo radi svobodo in ne delajo kompromisov med dobrim videzom in udobjem. Ronja Collection je izdelana v Sloveniji v povezavi z manjšimi podjetji, ves čas pa se trudijo za brezčasna in kakovostna oblačila, ki bodo na vaši polici ostala dlje kot eno sezono.

Foto: ronjacollection.com

My Sunday Glow

MySundayGlow je kolekcija vplivnice Tine Rakuš. Z ekipo, s katero so kolekcijo oblikovali, stremijo k temu, da bi ustvarili nov nivo kakovosti pri sproščenih oblačilih. Ker se vedno več oblačil hitro uniči, zmečka ali izgubi barvo, so se odločili, da bodo uporabljali le etične in visoko kakovostne materiale. Poleg tega pa so poskrbeli tudi za dobro uporabniško izkušnjo, saj omogočajo brezpčano poštnino in vračilo. Med njihovimi izdelki najdemo udobne trenirke in prav posebne svečke.

Foto: mysundayglow.com

TCMBB by Sanja Grohar

Ena naših bolj znanih nekdanjih pevk in modelov Sanja Grohar, se je v Londonu podala na samostojno pot in iz uspešne blogerke postala tudi lastnica znamke TCMBB (They Call Me BamBam). Leta 2019 je predstavila svojo prvo etično kolekcijo oblačil, ki je namenjena vsem modnim navdušenkam, odštekanim ženskam, feministkam, mamam in nosečnicam ... skratka primerna je prav za vsako žensko. Meni namreč, da če si mama, še pomeni, da ne moreš biti moderna in lepo oblečena.

Foto: tcmbb.co.uk


Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča