Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio

Helena Peterlin 18.11.2023
hm-studio-holiday-capsule100

Vrnitev k temeljem mode – korzetom, spodnjemu perilu in krojenju – napoveduje zapeljivo novo dobo večernih oblačil v kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Kolekcija, ki jo navdihuje premišljeno strukturiranje starinskega spodnjega perila in surovega brutalističnega arhitekturnega sloga, kompenzira mega obleke s prefinjenimi oblačili. Graciozne silhuete v čutni svili in čipki ter mehko poudarjena barvna paleta, predstavljajo privlačen pogled na vsakodnevno oblačenje.

hm studio holiday capsule103

H&M Studio Holiday Capsule bo na voljo na hm.com od 7. decembra 2023.

“Brezčasno oblačenje in trajen občutek prefinjenosti opredeljuje kolekcija H&M Studio Holiday CapsuleŽeleli smo se poigrati s korzeti, a tudi oživeti priljubljene sloge, kot sta slip obleka s poševnim krojem in strukturirani blazer, vse iz obstojnih tkanin, ki se lepo starajo in bodo navduševale še leta,” pravi Ann-Sofie Johansson, vodja oblikovanja ženskih oblačil in kreativna svetovalka pri H&M.

hm studio holiday capsule106

Moda in ključni kosi, ki očarajo, vključujejo voluminozno obleko iz tila v dramatični rdeči barvi, rožnato večerno obleko s čipko in bleščečo mrežasto mini obleko z izrezom. Podrobnosti spodnjega perila posodabljajo krojenje, z mrežasto obrobljenimi črnimi hlačami, ki se ujemajo s skrajšanim zgornjim delom korzeta in spuščenim oversized blazerjem. Potem je tu brezčasno privlačna kombinacija oprijete srebrne slip obleke in črnega plašča, ki sega do gležnjev. Modni dodatki dodajo nekaj posebnega z geometrijskim nakitom in minimalističnimi sandali s paščki.  

hm studio holiday capsule111

“Poetična in čutna, ta karakteristična kolekcija uravnoteži ženstvene obleke iz čipke, tila in svile, z bolj moškim oversized krojem za sodobno formulo večernih oblačil", pravi Kathrin Deutsch, oblikovalka kolekcije pri H&M Studio.

Mamljive teksture se srečujejo z dolgotrajnimi tkaninami vrhunske kakovosti, večina pa je narejena iz bolj trajnostnih materialov. Poudarjeni materiali so organska svila, reciklirana volna, viskoza Lenzing EcoVero™ in bleščice iz recikliranega poliestra. Trije od štirih kosov nakita so izdelani iz recikliranega aluminija. 

hm studio holiday capsule112

H&M Studio praznuje 10 let
H&M Studio je H&M-ova najbolj usmerjena, modno napredna ponudba. Kolekcije, ki so bile prvič predstavljene leta 2013, razvija posebna oblikovalska ekipa v Stockholmskem ateljeju blagovne znamke. H&M Studio Holiday Capsule zaznamuje 10 let H&M Studia in predstavlja novo poglavje za kolekcije omejenih izdaj, ki so bile prej izdane dvakrat letno. V na novo razširjenem obsegu bo od te sezone H&M Studio sestavljal kreativni okvir, ki bo zajemal več omejenih kolekcij na leto, z več lansiranji na sezono.

Fotogalerija

Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Romantika v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule.

Izbor urednika