Sončna očala 2016 - trendi, ki jim bomo sledili v tem letu

Anja Mrevlje 11.03.2016
Očala

Sicilijanska estetika

Očarljive oblike, svetlobne teksture in plemeniti kovinski elementi razkrivajo DNK legendarnega sicilijanskega okusa, ki nosi podpis Dolce & Gabbana. Elegantna sončna očala v premium acetatu vključujejo ekskluzivne optične teksture, elegantne zlate kovinske priponke in sodobno prelivajoča se stekla. 


Optika  MOOP Morela, Dalmatinova 2, Ljubljana 
morelaokulisti.si

 

Sončna očala Dolce &Gabanna

Veliki okvirji

Andy Wolf je znamka sončnih in korekcijskih očal, ki predvsem z ročno izdelanimi kosi ustvarja najnovejše modne smernice. Vse barve mavrice in oblike, ki jih srečamo na vseh pistah modnih prestolnic, so stalnica. Letos izberimo tista z velikimi okvirji, saj so še posebej modna.
Optika  Mali, Cankarjeva cesta 7, Ljubljana
optikamali.si

Sončna očala Andy Wolf

Poletje bo pop!

Čeprav je moda sita odvečnih olepšav, so prav modni dodatki tisti, ki se nesramno bohotijo. Pri Marniju so si sončna očala za prihajajoče poletje zamislili v pop stilu, ki so ga poosebile dame v 60. letih 20. stoletja. Več je več!
marni.com

Sončna očala Marni

Zapeljevanje po moško

Ena najbolj priljubljenih “high street” znamk je v svojo moško kolekcijo za pomlad in poletje 2016 kot ključni modni dodatek vključila prav sončna očala. Ta se zgledujejo po večnem retro dizajnu, ki ga definirajo zaobljene linije, okvirji iz želvovine in barvita stekla. Detajle preteklosti lepo nadgrajujejo nove smernice, in sicer materiali, ki imitirajo les, kovino ali usnje, ombre barvni efekti in stranska zaščita.
Zara,  BTC, Šmartinska 152, Ljubljana
zara.com

Sončna očala Zara

Letošnja ikona stila sliši na ime Le Specs 

Le Specs že od leta 1979 ustvarja inovativna sončna očala, ki hkrati vse pogosteje dobivajo pridevnik “ikonična”. Zasluga gre predvsem dejstvu, da s svojim dizajnom navdihujejo tudi največje modne znamke. To sezono so na “it” listi sončna očala z odbojnimi stekli oziroma ogledali, ki so obnorela modni svet. Lady Gaga, Rita Ora, Rihanna, Beyonce in Cara Delevingne je le nekaj imen, ki jih najdemo med njihovimi navdušenci.
lespecs.com

Sončna očala Le Specs 

Nazaj v prihodnost

House of Holland bo na poletje gledala z barvitimi očali in sodobnimi, nekonvencionalnimi oblikami, ki se zgledujejo hkrati po futurizmu in retro obdobju 60. in 70. let. Ženska sončna očala vsebujejo vrsto detajlov, ki so inovativne predelave že poznanih dizajnov, na primer PVC-šive na okvirjih wayfarer.
houseofholland.co.uk

Sončna očala House of Holland

Brezčasna eleganca 

Ime Hugo Boss je že od nekdaj sinonim za moško eleganco in prav taka je tudi njihova linija sončnih očal za pomlad in poletje 2016. Gre predvsem za klasične oblike, ki pristajajo širokemu spektru gospodov – od Lewisa Hamiltona do Jamesa Bonda. V vsakem primeru je v ospredju kakovost, ki bo skupaj z brezčasno obliko poskrbela, da bodo očala svojo funkcijo opravljala iz sezone v sezono.
Optika  Irman, Štihova 9, Ljubljana 
okulistikairman.si

Sončna očala Hugo Boss

Pogled, ki zadene kot puščica

“Arrowed by Karen” je nova kolekcija sončnih očal newyorške oblikovalke Karen Walker, ki svojo inspiracijo išče v optimizmu in neustrašnem duhu. Kolekcija zadene kot puščica, saj vsebuje ostre oblike, ki smo jih opazili tudi pri drugih modnih velikanih. Stili, ki jih poznamo še iz prejšnjih sezon, so preoblikovani z novimi načini obdelave in dodatki roza in sive, ki sta med najbolj trendnimi barvami sezone.
karenwalker.com

Sončna očala “Arrowed by Karen

Drugačna

Slovenska znamka sončnih očal Different namesto modnim smernicam raje sledi zahtevam, ki jih zapoveduje aktivno življenje. Znamka slovi po lesenih sončnih očalih, ki so zaradi edinstvenosti materiala unikatna in zato korak pred trendi.
differenteyewear.com

Sončna očala Different

Poletje skozi rožnata očala

Tiste, ki že sanjamo o poletnem soncu in vročem pesku med prsti, bomo zagotovo navdušene nad trendi sončnih očal, ki jih napoveduje Seafolly. S plaže bomo spet zrle z mačjimi pogledi, ki so tokrat v nežnih odtenkih pastelov. Ko bo čas za koktajl, si bomo nadele očala v kombinaciji kovine in plastike, ki delujejo izjemno lahkotno. Sončni zahod pa lahko pričakamo v ikoničnem aviatorskem dizajnu, ki z rožnatimi stekli ustvari še posebej romantičen videz.
seafolly.com.au

Sončna očala Seafolly

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča