Stella McCartney x The Beatles - nova trajnostna modna kolekcija

Klavdija Rupar 15.07.2019
Stella McCartney x The Beatles

Znana modna oblikovalka Stella McCartney, hčerka Paula McCartneyja, člana skupine The Beatles, je inspiracijo za svojo novo kolekcijo dobila od omenjene glasbene skupine, katere član je bil tudi njen oče. 

Pred kratkim si je namreč ogledala film Yellow Submarine, ki ji je dal navdih za novo kolekcijo. Yellow Submarine je bil eden najbolj popularnih animiranih filmov v 70. letih, ki so ga ponovno predvajali bo praznovanju njegove 50. obletnice. 

Modna oblikovalka je navdih za novo kolekcijo črpala iz omenjenega filma in skupine The Beatles. Rdeča nit nove kolekcije, ki se imenuje Dubbed "All Together Now! je tudi naslov ene izmed pesmi skupine The Beatles. Na oblikovanje kolekcije so vplivali pisani kostumi iz animiranega filma. 

Kolekcija vsebuje oblačila, ki skrbijo za okolje, vsebuje pa živobarvne srajce, puloverje, ki spominjajo na pisane kostume iz animiranega filma The Yellow Submarine. Materiali so trajnostni, vmes najdemo organski bombaž, denim, džersi, regeneriran kašmir in trajnostno viskozo. 

Kolekcija, ki vsebuje kose za moške, ženske in otroke, je trenutno na voljo na njeni spletni strani in v izbranih trgovinah.

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča