SUÌ - Slovenski tandem predstavlja jesensko-zimsko harmonijo nakita

Tina Lagler 28.10.2016
SUÌ KI collection

Pod imenom SUÌ sta svoj nakit pred dobrim letom začela ustvarjati Simona Korošec in Jakob Rožnik. Oba obožujeta vzorce in linije, zaradi česar jima je geometrija zelo blizu. Čeprav profesionalno prihajata s povsem drugih področij, sta bila potreba po ustvarjanju in oblikovanju lastnih izdelkov eden od razlogov, da sta sprejela odločitev in oblikovala blagovno znamko nakita. “Mene je zanimala ustvarjalna in estetska plat nakita, kot žensko seveda, Jakob  je dodal svoj matematični, geometrijski pečat,” nam je povedala Simona, ki je na trgu pogrešala zanimive in drugačne kose, predvsem geometrijskih linij, vendar lahkotne za nošenje. Njuna prva kolekcija je sestojila iz lesenega nakita, na katerega sta natančno nanašala akrilne barve, nato pa sta se počasi, sicer še naprej zvesta leseni osnovi in geometrijskim linijam, začela igrati z drugim materialom, akrilnim steklom - pleksijem. Ob ustvarjanju nove, jesensko-zimske kolekcije so jima, kot pravita, misli pogosto uhajale na jesen, preživeto v Istanbulu; na arhitekturo, jesenske parke ali kratko in jedernato povedano: očaral ju je most med Evropo in Azijo.

PREBERITE ŠE: Bellabeat Leaf - pametni nakit, ki poskrbi tudi za boljše počutje

Geometrijo je moč zaznati povsod okoli nas,” je prepričana Simona in dodaja, da jima je blizu ideja, da geometrija nastopa kot temelj in umetnost kreairanja vseh življenjskih oblik: “Vse je ustvarjeno po principu geometrije – skriva se v človeku, živalih, rastlinah, planetih,  vodnih kristalih, tudi neživi naravi, kot sta aritektura in najin nakit. Vse te forme izhajajo iz osnovnih oblik, kot so krog, kvadrat, šestkotnik ...V geometriji je vse tako simetrično in harmonično. To ljubezen ter navdušenje nad pravilnimi, čistimi linijami in vzorci pa v sebi zaznavava že od nekdaj. “ Prav zato njune kolekcije vselej nosijo posebno zgodbo, ki v osnovi izhaja iz geometrije in posledično iz narave. Tokratna kolekcija se imenuje KI, saj v japonščini pomeni ‘drevo’, ki pa se skriva v prav vsakem kosu njunega nakita.

KI ima torej debelo deblo in štiri močne veje, ki ponazarjajo štiri oblikovne sklope znotraj kolekcije, v njih pa enkratno energijo izžarevajo prstani, uhani in ogrlice različnih barv, ki bodo ravno prav popestrili nekoliko bolj siva letna časa: "Barve so zelo zemeljske, od sivih, rjavih tonov, ki se pomešajo v značilno belo in črno, vse skupaj pa malce poživi turkizna barva. Obenem pa sva uporabila tudi azijski eksotični les merbau."
facebook.com

V del kolekcije lahko pokukate v spodnji galeriji …

Fotogalerija

Foto: OSM films Foto: OSM films Foto: OSM films Foto: OSM films Foto: OSM films Foto: OSM films Foto: OSM films Foto: OSM films Foto: OSM films Foto: OSM films

Izbor urednika