Kako se spopasti z izpadanjem las?

Klavdija Rupar 26.08.2020
pexels-photo-973402

Pogosto opažate, da vam izpadajo lasje? Enkrat več drugič manj? Izpadanje las je lahko povezano z različnimi razlogi, eden izmed bolj pogostih pa je stres. Ko smo pod stresom namreč naše adrenalne žleze proizvajajo hromon kortizol, kortizon pa našim lasem pošlje signal, ki povzroči, da namesto rasti začnejo izpadati. Izpadanje las se lahko začne tri mesece po stresnem dogodku, da lasje normalno začnejo rasti nazaj pa traja od tri do šest mesecev. Nekaj nasvetov, kako se spopasti z izpadanjem las:

Negujemo sami sebe

Povzročitelj izpadanja las je stres, zato je najbolj pomembno, da ga poskušamo, kar se da zmanjšati. Poskusimo z meditacijo in poskrbimo, da naše telo prejme vsa hranila, ki jih potrebuje - dieta, dnevni mutlivitamini, prehranska dopolnila za rast las.

Poiščimo prave sestavine

Ni veliko sestavin, ki pomagajo pri izpadanju las, a obstaja ena, ki ima dobre rezultate: Minoxdil - sestavina pomaga pri zmanjševanju izpadanja las in poskrbi za novo rast las.


Poskusimo z masažo lasišča

Zdravje las lahko izboljšamo tako, da vsako jutro in vsak večer masiramo lasišče. S tem bo pretok krvi boljši, kar pomeni, da bodo tudi lasje lažje rastli.

Izgubijamo se oblikovanju las

Ko lasje izpadajo zaradi stresa, so izredno občutljivi, zato je pomembno, da za oblikovanje uporabimo prave pripomočke. Izberimo krtače in glavnike, ki so do las nežni, obenem pa poskusimo uporabiti kar se da malo toplote, saj lahko ta povzroči še dodatno izpadanje las.

Preskočimo kemične tretmaje

Dokler ne pridobimo nazaj močnih las in poskrbimo za destres, pozabimo na barvanje, svetlenje in druge kemične tretmaje, saj bodo ti povzročili srbečico, škodo in dodatno lomljenje las.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča