friderik-grajska-podganafoto-miha-mallyhi-res-24

En grad, mnogo doživetij za otroke

CITYLIFE 14.09.2023

Otroke med 5. in 10. letom vabi na nepozabno pustolovsko dogodivščino – Šola zmajeslovja. Na gradu je namreč profesor zmajeslovja, ki bo otrokom, skupaj s svojo pomočnico Pustolovko, na treh nepozabnih pustolovščinah približal skrivnosti zmajev in zanimivosti iz njihovega življenja. Vabljeni ob nedeljah, 17. septembra, 15. oktobra in 12. novembra, vsakič ob 10.30. 

cover fotomiha mallyŠola zmajeslovja (foto: Miha Mally)

Zmajsko bosta obarvani tudi jesenski počitniški delavnici; 2. in 3. novembra med 10.30 in 13.30 bodo učenci prve triade lahko spoznavali Zmaja z Ljubljanskega gradu in še druge skrivnosti iz sveta zmajev. 

Mladostnikom od 12. leta dalje, kakor tudi odraslim, oziroma vsem in vsakovrstnim striparjem, ki še niso izdali avtorskega stripa v knjižni obliki in jih strip zanima do te mere, da se želijo s tem resneje ukvarjati ali pa bi si radi pridobili nov hobi, je namenjena stripovska delavnica z naslovom Grajski striparji. Delavnica v štirih delih bo pod mentorskim vodstvom Cirila Horjaka, Ivana Mitrevskega in Gorazda Vahna potekala štiri zaporedne sobotne dopoldneve, začenši s 23. septembrom, vsakič med 9.30 in 15.30. 

napovedrisbadelavnicenova

Friderik, grajska podgana je naslov lutkovne predstave v kateri je glavni junak nihče drug kot Friderik. Najboljši grajski vodnik, ki na gradu prebiva že dolga stoletja, nam bo predstavil zgodovino gradu in mesta, pomembne dogodke, ki so se pripetili, in pomembne osebnosti, ki so povezane z zgodovino gradu. In vse to na igriv in zabaven način namiznega lutkovnega gledališča, ki je primerno za otroke od 3. leta dalje. Predstava bo v novembru na programu 18. in 26. novembra, vsakič ob 10.30. 

friderikgrajskapodgana.jpeg

Če ima vaš otrok rad zgodbe, pustolovščine in se ne boji izzivov in urokov, potem je čas, da  Ljubljanski grad izberete za praznovanje naslednjega rojstnega dne. Pet tematskih programov praznovanja rojstnih dni vas čaka za grajskim obzidjem. 

Spremljajte programe na www.ljubljanskigrad.si in dobrodošli na Ljubljanskem gradu.  

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika