Preproste in učinkovite ideje za organizacijo otroške sobe

Klavdija Rupar 17.01.2020
Otroška soba

Organizacija otroške sobe zna biti zapletena zadeva. Želimo si, da bi bile sobe pospravljene, a ne preveč popredalčkane in sterilno čiste. Vseeno je prav, da so otroci razigrani in imajo malenkost razmetano. 

Zato imamo za vas nekaj rešitev za shranjevanje, ki vam bodo omogočile, da bo soba vedno pospravljena, a obenem še vedno dovolj razigrana.

Knjige postavite na ogled

Knjige, ki jih zvečer preberemo otroku, se hitro lahko znajdejo v vsakem kotu sobe. Postavimo omaro ali le leseno polico, nanjo položimo knjige in poskrbimo, da jih otrok zvečer pred spanjem doseže tudi sam.

Označevanje škatel

Stvari bomo precej lažje našli, če jih bomo označili s posebno nalepko. Za manjše otroke vsak predalček ali škatlo označimo s preprosto besedo ali simbolom, za starejše pa napišimo točen opis. Z otrokom se tudi dogovorimo, kje bo vsaka od stvari imela svoj prostor. Tako jo bomo mi in oni vedno našli brez težav.

Naj bodo igrače na dosegu roke

Nič ni bolj zastrašujočega kot ideja otroka, ki leze po postelji ali policah, da bi dosegel najljubšo igračo. Igrače nujno pospravimo na doseg roke, tako jih bo lahko kadarkoli dosegel.

Organizacija po barvah

Če si želimo, da bi otroška soba izpadla čim bolj estetsko, je najbolj preprosto, da stvari pospravimo po barvah. To je še posebej primerno za otroke, ki še ne znajo brati in se bodo bodo mesto zapolnili po barvi. Uporabimo prozorne akrilne škatlice in pazimo, da se ves čas držimo tega sistema.

Pospravimo plišaste igrače

Večina otrok zbira plišaste igrač, ki ležijo povsod. Najbolj preprost način za shranjevanje, je velika sedeča vreča, ki je poleg sedenja namenjena tudi shranjevanju. Odpremo zadrgo in vanjo pospravimo vse igrače, ki ležijo po sobi.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika