Vesoljska pustolovščina za mlade raziskovalce v IKEA Ljubljana

Helena Peterlin 22.11.2023
dogodek-podjetja-ikea2

V podjetju IKEA verjamejo, da je otroški domišljiji potrebno pustiti prosto pot. AFTONSPARV otroška kolekcija z igračami za ustvarjalno in aktivno igro je kot vstopnica na Luno ali kamorkoli drugam, kamor si želijo mali raziskovalci vesolja. Pri ustvarjanju kolekcije so sodelovali otroci, ki so na delavnicah podjetja IKEA delili svoj pogled na vesolje. Njihove zamisli in ideje so postale izhodišče razvoja AFTONSPARV kolekcije.

dogodek podjetja ikea4

Izdelke so družinam, ki so prišle na dogodek – med njimi družine Nine Grilc, Tamare Fortuna in Jureta Marolta, predstavili na prav posebnem nepozabnem popotovanju po vesolju. Zaposleni v podjetju IKEA Slovenija so skupaj z otroci preizkusili, kakšne možnosti ustvarjanja in zabave ponujajo izdelki iz AFTONSPARV kolekcije. Z izdelki iz MÅLA serije so na pobarvankah in šablonah ustvarili prave mojstrovine, še posebej pa so se zabavali v velikih kartonskih raketah, ki bodo tudi doma z malce domišljije zagotovile ure in ure udobja, igre in vesoljskih pustolovščin.

dogodek podjetja ikea 1

V sklopu dogodka je Sebastijan Jakša iz podjetja Odiseja planetarij z interaktivno predstavo v mobilnem planetariju otroke popeljal tudi skozi neskončnost vesolja. Skupaj so raziskovali zanimiva dejstva o osončju, spoznali vzroke za nastanek dneva, noči in letnih časov ter raziskovali razvoj in sestavo našega vesolja in osončja. Ugotovili so tudi, zakaj se planeti vrtijo okoli osi in zakaj se gibljejo okoli Sonca.

dogodek podjetja ikea3

»V podjetju IKEA verjamemo, da so otroci najpomembnejši in da je dom eno veliko igrišče,« pravi Maria Thörn, vodja področja za otroške izdelke v podjetju IKEA Švedska, in dodaja: »Verjamemo, da imajo otroci pravico do igre, saj se tako najbolje učijo, razvijajo in rastejo. Upam, da lahko izdelki iz AFTONSPARV kolekcije spodbudijo otroško ustvarjalnost in radovednosti o vesolju.«

dogodek podjetja ikea5

Ker je igra ključnega pomena za otrokov razvoj, so se v podjetju IKEA potrudili, da v AFTONSPARV kolekciji vsak otrok najde nekaj zase. Od prstnih lutk in plišastih igrač astronavtov in vesoljcev, ki potujejo v vesolje, do vesoljskih ladij, raket in tekstilnih izdelkov z motivom osončja. Igrače morajo prenesti tudi dolga leta ljubezni. Zato so v podjetju IKEA zanje izbrali prijetne materiale, izvedli stroge teste in zagotovili, da ne vsebujejo škodljivih kemikalij.

dogodek podjetja ikea6

AFTONSPARV otroška kolekcija je na voljo v trgovini IKEA Ljubljana in na spletni strani.

Izbor urednika