Otroške zimske radosti in topla oblačila

Helena Peterlin 20.01.2024
zimska-oblačila-za-otroke-baby-center100.jpeg

O pomenu gibanja na svežem zraku in aktivnem preživljanju prostega časa zunaj nima smisla razpravljati – nedvomno je gibanje eden izmed ključnih gradnikov imunskega sistema, za katerega si prav vsi starši želimo, da bi bil pri naših malčkih kar se da trden. 

zimska oblačila za otroke baby center104.jpeg

Na mraz po zdravje!

Pa se otroci na mrazu ne bodo prehladili? Mraz ne bo povzročil viroze, za to je potreben virus, je pa ključnega pomena, da so otroci za zimske aktivnosti zunaj primerno oblečeni. In vsekakor bodo v raziskovanju, športu ali sprehodu bolj uživali, če jim bo udobno in toplo. V času zimskih razprodaj lahko otroke precej ceneje opremimo za brezskrbno igro zunaj. Glede na precej tople in suhe jeseni, največkrat nakup ključnih zimskih kosov uspešno odlagamo do razprodaj. Zimska oblačila so za starše ponavadi konkreten finančni zalogaj, zato se v nakupe podamo preudarno. Prav tako se otroška oblačila večkrat strgajo, otrok jih hitro preraste, vsi pa poznamo zgodbo o petih parih rokavic, ki se izgubijo ali založijo ob najbolj neprimernih trenutkih. Prav zaradi tega je ključno, da izberemo kakovostna in udobna oblačila, ki jih bo vaš otrok z veseljem nosil in v njih nabiral čudovite spomine na raziskovanje zimske narave in dogodivščine na snegu.

Zimska oblačila naj bodo lahka, otroka pa oblecite v slojih, da bo z lahkoto po potrebi oblekel ali slekel plast oblačila in tako uravnaval svojo toploto. Termo spodnje perilo je osnova, prvi sloj, ki bo poskrbel, da bo lažje zadržal telesno toploto. Sledil bo sloj iz termo materiala, največkrat recikliranega poliestra, ki bo v svoja vlakna ujel zrak in tako ustvaril izolativni sloj. Bunda, polnjena s puhom ali poliestrom bo poskrbela, da ga med igro ne bosta motila veter in sneg. Seveda pred mrazom zavarujmo tudi glavo in roke. 

zimska oblačila za otroke baby center103.jpeg

Trendi razprodaj pri nas

Lili Novak vodja kategorije moda v Baby Centru je povedala, da se kupci čedalje bolj nagibajo k preudarnim in sprotnim nakupom in ne kupujejo več na zalogo. Vse prevečkrat se zgodi, da velikost ni več aktualna, ko pride čas za nošenje. Na zimskih razprodajah prodajo največ zimskih jaken, smučarskih oblačil, rokavic, pokrival in zimskih škornjev. V zadnjem času se zimsko obdobje in nižje temperature začnejo ravno v času razprodaj, pa tudi zimske počitnice so pred vrati. Ker je nakup smučarskih oblačil za starše finančno zelo obremenjujoč, se zato največkrat odločajo za nakup le-teh v času zimskih razprodaj.

In zakaj je nakupovanje otroških zimskih oblačil še zmeraj eno izmed tistih, ki jih največkrat opravimo v fizičnih trgovinah? »Starši vedo, da bodo v naših trgovinah našli kvalitetna, funkcionalna in udobna oblačila iz koži prijaznih materialov. Vse bolj iščejo oblačila iz ekoloških materialov (organski bombaž in artikle, ki imajo manjši vpliv na okolje). Pri nakupu oblačil za na sneg jih zanima, kolikšna je prepustnost vlage, kakšna je zaščita pred vetrom, iščejo oblačila in obutev, ki so praktična za samostojno oblačenje oziroma obuvanje in otrok med igro ne ovirajo. Pri ponudbi funkcionalnih oblačil in obutve smo v Baby Centru zelo pozorni na to in se prilagajamo željam in potrebam staršev in malčkov. Moda in zveneče modne znamke pri otrocih niso tako pomembna, kot so pomembni udobje, kakovost materialov in krojev ter nudenje ustrezne pomoči pri izbiri in nakupu oblačil, kar lahko v naših poslovalnicah zmeraj dobijo,« je povedala Lili Novak. 

zimska oblačila za otroke baby center102.jpeg

Sneg spodbuja ustvarjalno igro

Igra zunaj je pozimi povsem drugačna. Ker so igrala na igriščih bodisi pomrznjena bodisi prekrita s snežno odejo, bodo otroci morali uporabiti svojo domišljijo, da bodo našli različne načine za igro. Igranje s snegom je odličen način, da otrok razvija svojo ustvarjalnost. Skupaj lahko zgradite snežaka, snežne utrdbe, gradove, priredite tekmovanje v kepanju, delate snežne angele ... Seznam je neskončen! Zima povsem spremeni okolico in jo odene v plašč mističnosti. Bližnji park bo popolnoma spremenjen zaradi plasti snega, ivja in zmrznjenih luž. Pustite, da otrok raziskuje zimsko pravljico, ki jo nudi narava. Spodbujajte, naj opazuje gozdne živali in ptice ter skupaj z njim poiščite različne sledi v snegu. Prepričani smo, da boste s tem naredili veliko dobrega tudi zase in krepili odnose z vašim otrokom, hkrati pa ustvarjali nepozabne spomine.

O blagovni znamki Baby Center
Baby Center je zvest sopotnik staršev že več kot 30 let. Oblikovali so tri produktne linije – BC baby, BC play in BC style – in kupcem na pregleden način približali ponudbo, ki je na enem mestu ne boste našli nikjer drugje. Z veliko mero odgovornosti, izkušenj in strokovnosti se posvečajo celoviti ponudbi na enem mestu, poskrbijo za učinkovito ter skrbno svetovanje vse od časa nosečnosti pa do obdobja, ko otroci prestopijo prag zgodnjih najstniških let. Baby Center ostaja prva izbira otrok in staršev. Postavlja jih v osrčje svojega delovanja in z njimi tke zaupanja vredne vezi, vse od vesele novice, da prihaja dojenček, pa do priložnostnih nakupov, ko iščete darilo za rojstni dan. Brezplačni Klub Baby Center združuje že skoraj pol milijona uporabnikov, ki so deležni posebnih klubskih ugodnosti. Izkoristite jih lahko v kar 55 trgovinah Baby Center po Sloveniji ter v spletni trgovini babycenter.si.
zimska oblačila za otroke baby center101.jpeg

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča