CES 2020 - najbolj inovativne naprave za letošnje leto

Klavdija Rupar 24.01.2020
Samsung Ballie

Na prihodnost se pripravljamo že kar nekaj let, če ne celo desetletij. Še posebej filmi so tisti, ki rišejo sliko prihodnosti, ki pa ni nujno, da je zagotovo pravilna in se bo zares zgodila. 

Inovativne stvari za prihodnost so vsako leto predstavljene tudi na sejmu CES - Consumer Technology Association, ki že 50 let poteka v začetku januarja v Las Vegasu in predstavlja globalno inovacijsko platformo. Vsi izdelki, predstavljeni na CES-u, so zasnovani za vsakodnevno, praktično uporabo in so namenjeni lažjemu življenju. Kateri so najbolj inovativni in najbolj zanimivi za letošnje leto?

Segway S-Pod

Pozor ljubitelji X-Mena! Segway S-POd je v osnovi voziček, ki lahko doseže hitrost do 65 kilometrov na uro. V voziček se lahko usedemo, kar pomeni, da nam ni potrebno uporabljati trebušnih mišic, za razliko od ostalih Segway izdelkov, pa tega lahko nadzorujemo s krmilno ročico. Opremljen je s pametnimi funkcijami, kot sta samodejni zavoj in žarometi, ki so obenem tudi smerni kazalci.

Segway S-Pod.

Samsung Ballie

Samsung Ballie je življenjski sopotnik, ki nas spremlja na vsakem koraku življenja. Gre za kombinacijo pametne domače naprave in robotskega spremljevalca. Žoga je opremljena s kamerami in senzorji, ki nam sledijo, nadzira pa lahko različne pametne domače naprave, fotografira in celo deluje kot fitnes svetovalec.

Hydraloop

V naslednjih letih bosta zaščita vode in trajnostna tehnologija igrali vodilno vlogo, zato nam bo prav prišla naprava Hydraloop. Aparat, ki filtrira in čisti onesnaženo vodo iz kopalnic, tušev in pralnih strojev, uporablja serijo šestih filtrirnih tehnik in lahko celo reciklira 85% vode.

Hydraloop.

Toyotino mesto prihodnosti

Ena najbolj ambicioznih stvari, ki so jih predstavili na CES-u 2020, je zagotovo Toyota City - prototip mesta prihodnosti, ki naj bil zgrajen v bližini gore Fuji na Japonskem. Mesto, veliko 175 hektarjev, na katerem bo Toyota zgradila mesto prihodnosti, propada že nekaj časa. Na zemljišču naj bi Toyota ustvarila tehnološki laboratorij, ki bo vključeval samovozeča vozila, robote, pametne domove in nove oblike mobilnosti.

Toyotino mesto prihodnosti.

Izbor urednika