Emoji jakna - jakna, ki bo voznikom in kolesarjem pomagala komunicirati

Klavdija Rupar 12.02.2020
emoji jakna

Znamka avtomobilov Ford je v sklopu svoje kampanje "Share the Road" izdelala prototip Emoji jakne, ki bo poskrbela za bolj varno kolesarjenje po cesti.

Gre za edinstveno kreacijo, ki ni namenjena nakupu, ampak omogočiti kolesarjem, da z njo voznikom v avtomobilih nakažejo, kaj je njihov naslednji korak na cesti in kako se počutijo. 

Emojiji so bili ustvarjeni več kot 20 let nazaj in so po poročilu "Emoji Trend Report" imenovani za prvi jezik digitalnega sveta, obenem pa naj bi ljudje svoja čustva lažje izražali z emojiji kot preko telefonskih klicev. 

Emoji jakna ima ogromen LED zaslon, na katerem se prikazujejo veliki emojiji, smerniki in signali, ki prikažejo gibanje kolesarja in celo možne nevarnosti pred njim. Kot je povedal Emmanuel Lubrani, del ekipe "Share the Road", trenutno živimo v svetu, kjer je komunikacija pomembna bolj kot kdajkoli prej. Odnos med vozniki in kolesarji ponavadi ni pretirano prijazen, kolesarji pa morajo za prikaz smeri dvigniti roko. Sedaj bodo lahko namesto tega preprosto uporabili jakno, ki uporablja univerzalen način komunikacije.

Glavni cilj jakne je poskrbeti, da bodo kolesarji bolj varni na cesti, obenem pa naj bi tudi izobljšala odnose med vozniki in kolesarji. 

Fotogalerija

Foto: media.ford.com Foto: media.ford.com Foto: media.ford.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča