Huawei - Nova 5T in druge jesenske tehnološke novosti

CITYLIFE 07.11.2019
Huawei

Telekomunikacijski gigant Huawei se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T, ki se uvršča v srednji cenovni rang, a je po svojih sposobnostih primerljiv s premium pametnimi telefoni. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra. 

Ciril Komotar.

Huawei Watch GT - odličen gadget, ki spremlja tvoje življenjske navade

Huaweijeve inovacije so prišli pospremit številni tehnološki navdušenci, med drugim tudi nekateri od ambasadorjev znamke -Ciril Komotar, Jure Košir, Tibor Golob in Franko Bajc.

Športna ura Huawei Watch GT 2 46 mm je na dogodku zagotovo pritegnila največ zanimanja, saj z njo za 249.99 eurov dobite pametnega osebnega asistenta, ki uporabniku olajša sleherni vsakdanjik. Zahvaljujoč tehnologiji TruSeen ura natančno meri srčni utrip. Trije satelitski navigacijski sistemi – GPS, GLONASS in GALILEO – omogočajo, da pametna ura Huawei Watch GT 2 hitro in natančno izračuna položaj, ne glede na to, kje se oseba nahaja. 

Natančno spremljanje poti pomaga, da oseba učinkovito načrtuje vadbo in hitreje izboljša svoje telesne sposobnosti ter na ta način utira pot doseganju novih osebnih rekordov. Do njih pa nenazadnje vodi tudi kvaliteten počitek, zato ima ura Huawei Watch GT 2 s pomočjo tehnnologije TruSleep vgrajeno funkcijo analiziranja kakovosti spanja in prepozna težave, s katerimi se med spanjem sooča veliko ljudi. 

Tibor Golob.

A čeprav ura Huawei Watch GT 2 svojemu lastniku pomaga na poti do podiranja rekordov, tudi sama podira rekorde v svoji konkurenci z do dva tedna trajajočo baterijo zaradi energijsko učinkovitega procesorja Kirin A1, velike baterije in lahkega operacijskega sistema.

Huawei Watch GT 2 je zahvaljujoč brezčasnemu in minimalističnemu dizajnu prirastla k srcu slehernemu modnemu navdušencu, saj dopušča veliko možnosti poosebljanja - od videzov številčnice do različnih paščkov, ki jih je mogoče dokupiti posebej in tako uro prilagoditi stilu sleherne priložnosti. 

"Nova 5T bo koštal 469 evrov. Super cena glede na vse zmogljivosti. Ne pozabi, procesor je enak kot v P30 Pro, tudi fotografsko je ornk roba!" - Ciril Komotar

Telefon Nova 5T s petimi kamerami

Pametna ura Watch GT 2 pa je odličen dodatek novemu pametnemu telefonu s podpisom Huawei - Nova 5T s kar petimi kamerami. Prednja se skriva v manjši luknjici na zaslonu in ima tipalo ločljivosti 32 milijonov slikovnih pik, med zadnjimi štirimi pa ima glavna tipalo z ločljivostjo 48 milijonov slikovnih pik, dopolnjujejo jo kamera z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik in ultra širokokotnim objektivom ter še dve z ločljivostjo dveh milijonov slikovnih pik. Ena za podatke o globini posnetka in druga za bližinsko (makro) fotografijo. Huawei je kot eno izmed vodilnih podjetji, ko gre za mobilno fotografijo podprto z umetno inteligenco, s slednji opremil tudi telefon Nova 5T.

Zmogljivo in predvsem gladko delovanje naprave zagotavlja procesor Kirin 980, ki med drugim vključuje tudi tehnologijo GPU Turbo za gladko poganjanje mobilnih iger. Uporabniku pa je na voljo kar 6 GB delovnega in 128 GB notranjega pomnilnika. Baterijo s kapaciteto 3750 mAh podpira hitro polnjenje SuperCharge z močjo 22,5 W.

Huawei FreeBuds 3 - sinonim za najudobnejše poslušanje glasbe

Tretja predstavljena novost so brezžične stereo slušalke Huawei FreeBuds 3 z aktivnim dušenjem hrupa in obiljem vrhunskih funkcij, med drugim zaradi lastnega čipa Kirin A1, s čimer slušalkam zagotovi stabilno in preprosto povezljivost.

Ergonomsko oblikovana ušesna čepka slušalk FreeBuds 3 sta nameščena v lično zaobljeni polnilni škatlici, sicer pa slušalki zaradi naravne oblike udobno in stabilno ležita v ušesnem kanalu in zagotavljata udobno nošnjo tudi več ur. Ohišje slušalk je sicer oblikovano za brezžično polnjenje, zaradi energijske učinkovitosti čipa Kirin A1 pa zagotavljajo z enim polnjenem štiri ure predvajanja glasbe. 

Več na: huawei.com

Fotografije iz predstavitve jesenskih novosti si oglejte v galeriji:

Fotogalerija

Huawei Huawei Huawei Huawei Huawei Huawei Huawei Huawei Huawei Huawei

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika