To je novi Apple Macbook Pro

CITYLIFE 16.11.2019
Apple Macbook Pro

Novi Apple Macbook Pro ima večji in svetlejši zaslon, zmogljivejšo baterijo, prenovljeno tipkovnico, ki sliši na ime Magic Keyboard, pohvali pa se lahko s kar šestimi zvočniki in tremi mikrofoni.

Dosedanji, 15 palčni zaslon, je nasledil zaslon z diagonalo 16 palcev (40,6 centimetra) in ločljivostjo 3072x1920. Še vedno pa ostaja Retina zaslon, ki podpira DCI-P3 barvno lestvico, kot že videno v prejšnjih modelih.

Največja sprememba s katero se lahko pohvali Apple je tipkovnica. S popolnima prenovljenim mehanizmom, bo odpornejša in lažje popravljiva. Prvič je na voljo možnost zamenjave posamezne tipke. 

Večji in malce debelejši Macbook Pro ima večjo in zmogljivejšo baterijo, ki naj bi zdržala kar 11 ur delovanja. Računalnik poganja šestjedrni procesor Core i7 ali osemjedrni Core i9 devete generacije. Ima standardno vgrajeni 16 GB pomnilnika DDR4 (2666 MHz) in 512 GB diska SSD. Močnejša različica ima osemjedrni Intelov i9 procesor, 16 GB pomnilnika DDR4 (2666 MHz) in terabajtni SSD. Pomnilnik je mogoče nadgraditi na nadgraditi na 64 GB, disk pa do 8 terabajtov.

Cena osnovnega modela prenosnika se bo gibala okoli 2.400 evrov, nadgrajenega pa vse do 5000 ameriških dolarjev.

Več na: apple.com

Fotogalerija

Apple Macbook Pro. (Foto: Apple) Apple Macbook Pro. (Foto: Apple) Apple Macbook Pro. (Foto: Apple) Apple Macbook Pro. (Foto: Apple) Apple Macbook Pro. (Foto: Apple)

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika