Ko vas navduši trojna z umetno inteligenco podprta kamera!

CITYLIFE 13.04.2020
Huawei P40 lite E

Odlična za fotografije izredno visoke ločljivosti
Glavno kamero odlikuje tudi široka zaslonka f/1.8, ki pomaga, da je fotografiranje v visoki 48-milijonski ločljivosti preprosto. Kdaj ste nazadnje videli nekaj tako zmogljivega in hkrati tako cenovno dostopnega? To pa še ni vse, ko govorimo o fotografskih sposobnostih. 1/2-palčno tipalo je tudi fizično veliko, zato se dobro znajte v slabših svetlobnih razmerah. Tudi ponoči vam lahko uspe jasna fotografija z živimi barvami. 


48-milijonska glavna kamera pa je samo ena v sklopu treh. Fotografsko vsestranskost pametnega telefona Huawei P40 lite E namreč dopolnjujeta 8-milijonsko širokokotna kamera s 120-stopinjskim vidnim poljem za slikovite pokrajine in skupinske fotografije ter 2-milijonska globinska kamera za umetniške učinke zamegljenega ozadja, brez katerih ne bi bilo diha jemajočih portretov. Vse tri omogočajo snemanje fotografij in videa s kakovostjo, ki si je ne bi predstavljali v napravi cenovno dostopnega razreda. 

120 stopinjski pogled?
Ni se vam treba omejiti na 78-stopinjski pogled večine kamer v pametnih telefonih, če scena, ki vas je pritegnila, zahteva širši pogled. Kamera s široko kotnim objektivom in 8-milijonskim tipalom vam namreč ponuja kar 120-stopinjski pogled. Širša perspektiva ne omogoča le slikovitih posnetkov veličastnih gorskih masivov ali neskončnosti oceanov, temveč fotografijam dodaja občutek prostornosti. Če želite prijatelje očarati z velikostjo stanovanja, je kot naročena. Poleg tega pa z njo lahko snemate tudi video posnetke, kar je priročno za vlogarje, saj jim ni treba uporabljati selfi palice. 

Občutek globine in počasni posnetki
Presenetil pa vas bo tudi fotografski način »zaslonka«. Ko ga uporabiti, glavna kamera sodeluje z 2-milijonsko kamero za zaznavo globine posnetka. Priskrbi podatke o globini prizora na osnovi katerih nato glavna izvede trik, naredi fotografijo s plitko globinsko ostrino. Pametni telefon Huawei P40 lite E pa podpira tudi video s 480 sličicami v sekundi, s katerim boste odkrivali svet z 1/16 normalne hitrosti ure. 

Novi pametni telefon Huawei P40 lite E ponuja številne vznemirljive fotografske funkcije, med drugim prepoznavanje prizora s pomočjo umetne inteligence, nočni način, portretni način, kjer prav tako sodelujejo algoritmi umetne inteligence in še veliko več. Poleg tega pa vas bo presenetil tudi s čudovitim 6,39-palčnim (16,23 cm) zaslonom »Punch FullView«, baterijo kapacitete 4000 mAh in sistemom na čipu Kirin 710F. 

Pametni telefon Huawei P40 lite E bo v Sloveniji predvidoma na voljo po 6. aprilu v Big Bengu, Telekomu Slovenije in Telemachu po priporočeni ceni 199 evrov v polnočno črni ali barvi modrega severnega sije. Telefon pa je le eden od predstavnikov najnovejše družine pametnih telefonov Huawei P40. 

Vanjo namreč sodijo še premijski modeli Huawei P40, Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro + in model srednjega razreda Huawei P40 lite. Poleg zmogljivih procesorjev ter poudarka na fotografski odličnosti jih odlikuje tudi tržnica AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia. Hkrati z njimi pa je Huawei predstavil tudi novo pametno uro Huawei Watch GT 2e.consumer.huawei.com/si

Fotogalerija

Huawei P40 lite EHuawei P40Huawei P40Huawei P40Huawei P40Huawei P40

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča