Merjenje krvnega tlaka in elektrokardiogram na Galaxy Watch3 in Galaxy Watch Active2

CITYLIFE 05.02.2021
foto-1samsung-health-monitor

Samsung Electronics je napovedal, da bo Samsung Health Monitor aplikacija, ki pomaga pri spremljanju in doseganju ciljev dobrega počutja, kmalu na voljo v dodatnih 31 državah. Uporabniki Galaxy Watch3 in Watch Active2 pametnih ur bodo lahko tako uživali v prednostih spremljanja krvnega tlaka in ritma srčnega utripa prek Samsung Health Monitor aplikacije.

Samsung Health Monitor aplikacija je decembra 2020 dobila CE oznako, kar omogoča razširitev storitve na 28 evropskih držav. Oznaka CE je administrativni znak, ki potrjuje, da aplikacija ustreza zahtevam EU glede varnosti, zdravja in okolja. Aplikacija bo tako na voljo tudi za avstrijski, belgijski, bolgarski, danski, estonski, finski, francoski, hrvaški, nemški, grški, madžarski, islandski, irski, latvijski, litvanski, nizozemski, norveški, poljski, portugalski, romunski, slovaški, slovenski, španski, švedski in švicarski trg ter trg Združenega kraljestva. Poleg naštetih trgov bo aplikacija na voljo tudi v Čilu, Indoneziji in Združenih Arabskih Emiratih - skupaj torej v 31 dodatnih državah.

 “Samsung Health Monitor aplikacijo od predstavitve lansko leto junija v Koreji uporablja že skoraj milijon uporabnikov,” je povedal TaeJong Jay Yang, podpredsednik in vodja skupine za razvoj rešitev za boljše počutje pri Samsung Electronics. “Zavezani smo, da bomo uporabo te inovativne aplikacije omogočili čim več uporabnikom po svetu in ta širitev razpoložljivosti na novih trgih je zelo pomemben mejnik.”  

Spremljanje krvnega tlaka
Visok krvni tlak je pogosto povezan z boleznimi možganov, ledvic in srca, in, če ga ne zdravimo, lahko povzroči možgansko kap ter koronarno srčno bolezen. Galaxy pametne ure lahko merijo krvni tlak prek Samsung Health Monitor aplikacije, ki uporabnikom omogoča globlji vpogled v zdravje in sprejemanje bolj premišljenih odločitev.

Z Galaxy Watch3 ali Galaxy Watch Active2 lahko uporabniki preprosto merijo svoj krvni tlak, kadarkoli in kjerkoli. Pametna ura meri krvni tlak z analizo pulznega vala, ki jo spremljajo senzorji za merjenje srčnega utripa. Aplikacija nato analizira razmerje med kalibracijsko vrednostjo in spremembo krvnega tlaka.

Več na samsung.si!

Izbor urednika