Movember - Najbolj brkati mesec je znova tu

Teja Korošec 03.11.2017
Foto: brewingbeards

Globalno gibanje Movember deluje v sklopu uradne fundacije iz ZDA, ki se zavzema, da bi spodbudila čim več moških, naj se pridružijo aktivnosti ter tako prispevajo k zgodnjemu zaznavanju raka na modih in prostati. Ti obliki raka sta namreč med moškimi najpogostjši. Dobrodelna organizacija promovira zdrav način življenja, vključno z rednimi zdravniškimi pregledi ter zbira denar za izboljšavo zdravstvene oskrbe. Ideja je originalno zrastla v Avstraliji, a se je do danes razširila že po vsem svetu.

Kako pa pravzaprav vse deluje? Moški naj bi se na začetku meseca na gladko obrili, nato pa si vseh 30 dni puščali in negovali brke. Ob tem naj bi jih z dobrodelnimi finančnimi nakazili podpirali prjatelji, družinski člani in sodelovci ter tako pripomogli k njihovim prizadevanjem.

Tudi v Sloveniji imamo svoje movembersko združenje, vsako leto pa je organiziran tudi dobrodelni Movember tek. Letos bo izkupiček od poljubnih prijavnin teka namenjen nakupu novega aparata za drobljenje kamnov v sečnem mehurju v UKC Ljubljana.

Fantje, novembra torej pozabite na britje!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča