Slovenske aplikacije za vrtnarjenje

CITYLIFE 31.05.2022
Vrtnarjenje. Foto: Unsplash

Lasten pridelek ima poleg pravega okusa, priokus ponosa. Kako dober je občutek, ko na vrtu izbiraš med vso zelenjavo, ki si jo sam posadil? Ki si jo sam gojil in skrbel za njeno rast? In kako dober je občutek, ko veš, da je takšna zelenjava naravna, neškropljena in zdrava? Zelenjava iz domačega vrta je neprecenljiva. 

Da bi naš izdelek bil maksimalen si lahko pomagamo z aplikacijo, ki nas vodi skozi obdobja vrtnarjenja. Za enostavnejšo uporabo se lahko poslužujemo nasvetov, ki jih nudijo slovenske aplikacije Naredivrt.si, Posadi.si in Agrobaza - plevel, insekti.

Naredivrt.si je aplikacija, ki je na voljo na tablici ali računalniku, za telefone je žal ni. Aplikacija služi za izris in načrtovanje samooskrbnega vrta. Vodnik nudi napotke o zasnovi vrta, o optimalnem času sajenja, pouči nas o sorodnih rastlinah, kolobarjenju, vnesemo lahko tudi opomnike.


Posadi.si aplikacija namenjena uporabnikom operacijskega sistema Android. Vsi napotki so na volju tudi na njihovi spletni strani. Zasnovana je po vzoru setvenih koledarjev, najdemo pa tudi planer vrta, vrtni senzor, vrtni meter, nasvete za uporabo orodja in blog, kjer si uporabnik izmenjavajo nasvete in izkušnje.

Agrobaza je priljubljena aplikacija namenjena kmetom in agronomom. Z aplikacijo lahko prepoznamo bolezni, insekte ali škodljivce na svojem polju in najdemo enostavno rešitev za zaščito pridelka.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika