Sprejmite nered in naredite prostor življenju

Helena Peterlin 20.09.2023
naredi-prostor-življenju6

Podjetje IKEA, ki v letošnjem letu praznuje že osemdeseto obletnico delovanja, je specialist za urejanje in organizacijo prostorov. V središču le-tega so funkcionalni, cenovno dostopni in kakovostni izdelki za opremo doma, vključno z rešitvami za shranjevanje. 

naredi prostor življenju1

»Rešitve za shranjevanje so področje, ki ga imamo radi in ga dobro poznamo. Lahko bi rekli, da delamo z rešitvami za shranjevanje že skoraj 80 let. Verjamemo, da se za vsakim kupom čevljev, vsako goro nogavic ali srajc skriva rešitev ter priložnost, da ustvarimo boljši dom in vsakdanje življenje. Hkrati nismo pozabili na naša prizadevanja, da bi bili dostopni mnogim ljudem, zato ponovno znižujemo cene nekaterih naših najbolj priljubljenih izdelkov. Kupci v Sloveniji so s 1. septembrom že lahko opazili, da smo več kot 200 najbolj priljubljenim izdelkom znižali cene v povprečju za 19,3 %,« je uvodoma dejala Petra Strnišnik, upravljavka nakupovalnih izkušenj v podjetju IKEA Slovenija.

naredi prostor življenju4

V okviru dogodka je potekal panel, na katerem sta sodelovali predstavnici podjetja IKEA Anja Razdevšek, kadrovska strokovnjakinja na Oddelku ljudje in kultura podjetja IKEA, in Lejla Puškar, notranja oblikovalka na Oddelku za notranje oblikovanje in komunikacijo. V pogovoru z moderatorko Ulo Furlan sta pojasnili, kako pomemben je organiziran dom za kakovost naših življenj. Pokazali sta tudi drobne trike in uporabne nasvete, s katerimi preprosto vzpostavimo red. Na panelu je sodelovala še svetovalka za urejen in prijeten dom Tina Simčič, ki je predstavila tri korake za urejen dom veselja. Pojasnila je, kako odpravimo navlako, organiziramo prostore in vzpostavimo rutino.

naredi prostor življenju5

Obiskovalci so spoznali tudi ključne ugotovitve Raziskave o življenju doma (Life At Home Report), ki jo po celem svetu vsako leto izvede podjetje IKEA. Ta je pokazala, da se zaradi nereda doma prepira kar 50 % ljudi. V podjetju IKEA menijo, da je to povsem nepotrebno. Zakaj? Ker za vsak nered obstaja rešitev za shranjevanje. Zato radi rečejo: »Življenje je polno nereda – in mi to obožujemo!«.

Od nereda do izražanja samega sebe

Pametne rešitve za shranjevanje lahko naredijo veliko razliko v življenju ljudi. Hkrati pa dobro urejeni prostori omogočajo ustvarjanje bolj usklajenih domov. Raziskava kaže, da le 55 % ljudi čuti, da njihov dom odraža njihovo osebnost. Zato v podjetju verjamejo, da shranjevanje ne pomaga le pri organizaciji prostorov, ampak ljudem omogoča, da na vidno mesto postavijo stvari, ki odražajo njihovo osebnost.       

Rešitve za boljše življenje

Shranjevanje je že od nekdaj pomemben del ponudbe podjetja. Lepota kampanje Naredi prostor življenju je v tem, da rešitve podjetja ustvarjajo boljše vsakdanje življenje za mnoge ljudi. Z dolgoletnimi izkušnjami in izjemno ponudbo lahko podjetje IKEA vsakomur postane sopotnik pri opremljanju doma oziroma ambienta

Primeri rešitev za boljše življenje so BESTÅ modularni sistemi za shranjevanje, ki jih kupci lahko prilagodijo v čist in sodoben sestav za televizijo ali regal za predstavljanje osebnih dragocenosti. Dopolnijo ga lahko s škatlami za shranjevanje iz SAMLA in KUGGIS serij. Ti izdelki so idealni za shranjevanje velike količine stvari, ne da bi zavzeli veliko prostora. Vse škatle lahko zložijo eno na drugo, saj imajo pokrove, majhne pa zaradi sorazmernosti dobro pašejo na velike. S SKUBB serijo organizatorjev lahko kupci spet prevzamejo nadzor nad redom, če v predalih ali garderobni omari vlada kaos. 

Poleg tega obstaja še veliko drugih rešitev za shranjevanje, ki jih strokovnjaki podjetja IKEA svetujejo kupcem ob obisku trgovine IKEA Ljubljana ali na spletni strani Ikea.com/si/sl. Zato, ker vsak nered v sebi skriva novo priložnost. Več prostora. Pametnejšo uporabo prostora. Mirnejši in bolj oseben dom. Več harmonije. In manj nogavic, ki kar naenkrat izginejo.

naredi prostor življenju5naredi prostor življenju3

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča