Top trije barvni toni za kopalnico

CITYLIFE 03.05.2021
21top3-for-bathroomr13-1

Les, beton, steklo, kamen, vinil predstavljajo le nekaj alternativ ploščicam v sodobnem interierju. Najbolj ugodno ter hkrati tudi najbolj enostavno rešitev pa nam omogočajo zidne barve. V primerjavi z drugimi materiali je barva poceni, nanašanje pa ne zahteva posebnih spretnosti. V primeru, da se določenega barvnega tona naveličamo, pa je prenova cenovno ugodna in izvedbeno enostavna.

Pa barva v kopalnici res predstavlja praktično rešitev? Zagotovo, vendar je treba izbiri notranje zidne barve v tem primeru posvetiti nekaj več pozornosti. Varno izbiro predstavljajo barve za posebne namene, ki združujejo biocidne lastnosti (preprečujejo razvoj plesni) in zavirajo tvorbo kondenza ter so tako primerne za prostore, kjer se tvori večja količina vodne pare. Notranja zidna barva SPEKTRA Kitchen & Bathroom, kot pove že samo ime, je tako poleg uporabe v kopalnicah primerna tudi za kuhinje.

Sivi odtenki sten v kopalnici ...

... čudovito ter obenem nevsiljivo poudarijo belino kopalniškega pohištva in armatur, v kombinaciji z ujemajočimi se talnimi oblogami pa predstavljajo brezčasno eleganco.


Zelena barva v kopalnici ...

... simbolizira vračanje k naravi in prvobitnosti ter se odlično kombinira s cvetličnimi vzorci preostalih elementov, vse od ploščic pa do kopalniškega tekstila. V kopalnicah z zadosti svetlobe za popoln občutek zelene oaze poskrbijo lončnice, v kopalnicah brez oken pa lahko podoben učinek dosežemo z umetnim cvetjem ali pa dekoracijami iz posušenega cvetja. 


Previdno izbran odtenek roza barve ...

... v kopalnici zna presenetiti. Pudrasto in zamoklo roza toni se odlično podajo k tako svetlemu kot temnemu kopalniškemu pohištvu, nevsiljivo pa dopolnijo in poudarijo tudi bolj intenzivne geometrične vzorce na ploščicah in ostalem dekorju.


Čeprav kopalnica predstavlja nek poseben in intimen prostor vsakega domovanja, pa jo je barvno vseeno smiselno povezati v skupno zgodbo z ostalimi bivalnimi prostori. Predstavljeni odtenki so precej nevtralni in hvaležni za kombiniranje, pa morda kljub temu ne sodijo v koncept vašega doma. Če je temu tako, boste čisto svoj odtenek zagotovo našli v Heliosovi barvni karti za interier.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika