Birdbox - hišica za oddih sredi norveške narave

Klavdija Rupar 27.02.2020
Foto: livit.no

Birdbox je pustolovska kabina oz. hišica, ki so jo izdelali v norveškem arhitekturnem studiu Livit. Le kaj je boljšega kot zares doživeti naravo, kot prebivati sredi gozda v hišici, ki spominja na kocko? Birdbox omogoča ravno to!

Gre za škatlo, ki pa je oblikovana zares vrhunsko. Na voljo so Mini in Medi velikosti. V Mini najdemo posteljo in manjšo dnevno sobo, Medi pa vsebuje posteljo, manjšo pisalno mizo in večje območje z dnevno sobo.


Glavna značilnost obeh modelov so okna: Mini verzija ima ogromno okroglo ladijsko lino in dve manjši podolgovati okni ob strani, Medi verzija pa ima dve večji ladijski lini.

Kar nekaj kabin je že postavljenih na Norveškem in jih lahko najamemo za preživljanje počitnic - eno najdemo v regiji Fauske, od koder se razprostira čudovit pogled na fjorde, drugo pa sredi zasneženih gora v Langelandu. 

Lahko pa se celo odločimo za nakup te minimalistične hišice, ki nam bo omogočila odklop in uživanje v naravi. Ne glede na to, ali se odločimo le za najem ali nakup, v vsakem primeru gre za arhitekturo sredi čudovite pokrajine, ki bo poskrbela za pravo sprostitev, daleč stran od skrbi.

Fotogalerija

Foto: livit.no Foto: livit.no Foto: livit.no Foto: livit.no Foto: livit.no Foto: livit.no Foto: livit.no

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča