House in Benehavis - nenavadna minimalistična hiša na jugu Španije

Klavdija Rupar 09.11.2019
hiša na jugu španije

Arhitekturni biro Fran Silvestre Arquitectos  je oblikoval povsem belo hišo na jugu Španije, ki se "dramatično" nesklada z ostalo geografsko pokrajino. Specializirani so namreč za minimalistične zasebne rezidence, ki so večinoma v divjini in so skoraj vedno popolnoma bele. Zadnji v nizu takšnih projektov je "Hiša v Benehavisu", ki se nahaja v Španiji, v neposredni bližini Marbelle.

Najbolj nenavadno pa je, da je hiša zasnovana na terenu, ki je zelo strm in poševen. Približno polovica hiše je tako na ravnih in stabilnih tleh, drugo polovica pa podpira trdna konstrukcija. 

V zgornjem nadstropju najdemo spalnico in dnevno sobo ter tehnične in servisne prostore, ki omogočajo, da se prebivalci spustijo na nižjo raven, kjer najdemo teraso in bazen, ki se podaljša v vrt. V kleti sta na voljo garaža in shramba, na nasprotnem koncu stavbe pa sta dve pisarni, ki prejemeta veliko količino naravne svetlobe. Tako kot pri ostalih projektih tega arhitekturnega biroja, so tudi tukaj vsi dodatki znotraj hiše izredno minimalistični v belih in bež odtenkih.

Nenavadna hiša, ki pritegne pozornost in omogoča fantastičen razgled na okolico.

Fotogalerija

Foto: Fran Silvestre Arquitectos Foto: Fran Silvestre Arquitectos Foto: Fran Silvestre Arquitectos Foto: Fran Silvestre Arquitectos Foto: Fran Silvestre Arquitectos Foto: Fran Silvestre Arquitectos Foto: Fran Silvestre Arquitectos

Izbor urednika