Kompleks Schellenburg - 125 prestižnih stanovanj

CITYLIFE 27.07.2020
villa schellenburg

V Ljubljani, na križišču med Gosposvetsko  in Bleiweisovo cesto, nasproti hotela Lev, je družba Reitenburg začela z gradnjo kompleksa Schellenburg s prestižnimi, nadstandardnimi stanovanji in poslovnimi prostori.

Kompleks Schellenburg je sestavljen iz dveh objektov: večje zgradbe Palais, ki sledi ritmu oblikovnega jezika pripadajočega poslovnega objekta, in manjše Ville, ki odraža značaj suverenega osamelca. Zgradbi sta zamišljeni kot dialog dveh nasprotujočih arhitekturnih slogov, obema pa so skupna visoka pričakovanja glede bivanja. Razkošna stanovanja, vseh bo 125, bodo vrhunske izvedbe ter umetniške dovršenosti, tako da investitor obljublja, da bodo na novo opredelila kulturo bivanja v Ljubljani. Skupna vrednost projekta je približno 90 milijonov evrov.Nov stanovanjski kompleks bo postavljen na izjemni, elitni lokaciji v bližini zgodovinskega središča mesta in prav tako blizu parka Tivoli, ki meri pet kvadratnih kilometrov in ga odlikuje tudi znamenito Jakopičevo sprehajališče arhitekta Jožeta Plečnika, nadaljuje pa se v grič Rožnik s številnimi sprehajalnimi potmi.Kompleks Schellenburg bo zgrajen na območju, kjer je do pred nekaj leti stala večnamenska zgradba Palača Kolizej, ob dograditvi sredi 19. stoletja največja stavba v Ljubljani.

Palais Schellenburg - bivanje na najvišjem nivoju 

Večja zgradba Palais ima osem etaž z udobnimi in prostornimi stanovanji, ki jih je mogoče urediti glede na individualen način življenja. Stanovanja seveda ustrezajo vsem sodobnimi bivanjskim pričakovanjem in tako omogočajo kvalitetno bivanje. 

Šesto nadstropje stavbe je okronana z dodatno, rahlo zamaknjeno sedmo terasno etažo, tako imenovanim penthousom. 110 luksuznih stanovanj z dvema do šestimi sobami se razprostira v sedmih etažah, imajo pa od 62 m² do razkošnih 345 m² stanovanjskih površin ter zunanje površine v obliki balkonov, teras in lož. Penthouse s svojimi razkošnimi površinami teras nudi stanovalcem slikovite razglede na park Tivoli, Ljubljanski grad in na mesto. 

V pritličju je umeščenih šest stanovanj s pogledom na vrt ter poslovne površine, namenjene gastronomiji in drugim dejavnostim, ki bodo stanovalcem nudile dodatno udobje. Pod kompleksom bo zgrajena garažna hiša.Kompleks Schellenburg je poimenovan po Jakobu pl. Schellenburgu (1652 – 1715), uspešnem ljubljanskem trgovcu, finančniku in mecenu, izjemnem dobrotniku Kranjske dežele.

Villa Schellenburg - edinstvena v vsakem pogledu 

Samostojno stoječa Villa Schellenburg ima 15 ekskluzivnih stanovanj, ki se razprostirajo v šestih etažah. 14 stanovanj ima površino med 119 m² in 225 m², razkošno stanovanje v penthousu pa ima 335 m². Odlikujejo jih premišljena razporeditev, vrhunski interjer in skrbno izbrani materiali, jugozahodna fasada z odprtimi, skoraj popolnoma zastekljenimi ložami pa v stanovanja dovaja veliko naravne svetlobe in omogoča edinstven pogled na mesto.

Villa razkrije svoj vrhunec arhitekture na jugozahodni strani: očiten kontrast pročelju peščene barve z ozkimi, visokimi okni, ki daje vtis obrambne linije, je umestitev razkošnih lož. Tu se celotna stran zgradbe odpre in ustvarja neprekinjene prehode med notranjostjo in zunanjostjo. Skladno temu so zasnovani tlorisi: odprti dnevni prostori in jedilnice so umeščeni na jugozahodni strani, s čimer okolica postane del stanovanja. Vselitev v letu 2023

Pred kratkim so pričeli z izkopom gradbene jame, pravnomočno gradbeno dovoljenje pa pričakujejo v nekaj tednih. Gradnja kompleksa naj bi bila dokončana do konca leta 2022, stanovanja pa bodo kupci dobili v začetku leta 2023. Zanimanja na nakup je veliko, kar kaže, da Ljubljana potrebuje ponudbo tudi zelo luksuznih stanovanj – najdražje stanovanje pa je že prodano.

 www.schellenburg-living.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča