5 spomladanskih trendov opremljanja elegantnega doma

Valentina Jarc 25.04.2024
Preproga

Nikar se ne ustrašite, v mislih vendar nimamo popolne prenove doma. Obstaja veliko načinov, kako lahko svojemu domu vdihnemo novo življenje, a ne na račun izpraznjenega bančnega računa. Pričnemo lahko pri čiščenju oken in barvanju sten, nadaljujemo pa pri nakupu nekaj ključnih dekorativnih kosov, ki bodo naš dom spremenili v elegantno prebivališče, ki nam ga bodo zavidali.

screenshot 2024 04 25 at 16.21.13Foto: The White Company

Baletni šik

Nekateri temu trendu pravijo "Balletcore", vendar je veliko več kot to. Baletni šik združuje zamolkle pastele, kredasto nevtralne odtenke in ukrivljene robove. Pomislite na naborke, prosojne volančke, modernizem iz 90. let. Je romantičen in eteričen, a hkrati sodoben in svež.

screenshot 2024 04 25 at 16.21.25Foto: Anthropologie

Barva magnolije

Pozabite na hladno belo barvo in namesto tte raje poiščite svoj najljubši rumenkast pomladni odtenek. Vzgojeni smo bili, da jih vidimo kot dolgočasne in medle, a v resnici so zelo topli in šik. Najbolje jih je uporabljati z organskimi oblikami in teksturiranimi materiali.

screenshot 2024 04 25 at 16.22.17Foto: Diptique

Barva vina

Bogati rdeči odtenki so to pomlad priljubljeni pri vodilnih oblikovalcih, ki želijo ustvariti bogato, luksuzno vzdušje. Če nameravate uporabiti bordo barvo na stenah, nadaljujte z barvo na stropu. Dobro se bo odrezala tudi rožnata, bela pa bo preveč kontrastna.

screenshot 2024 04 25 at 16.22.00Foto: Little Greene

Oblazinjeno pohištvo

Še vedno smo obsedeni s puhastimi oblazinjenimi stoli in sedežnimi klopmi. Začelo se je z boucléjem, nadaljuje se še bolj kosmato. Material se sčasoma graciozno postara in še posebej dobro deluje s teksturiranimi mavčnimi stenami. Ta trend najbolje deluje v nevtralnem kontekstu.

Vesela folklora

Sodobni pogled na folkloro se kaže v plastenjui barv, vzorcev, vezenin in okraskov ter se naslanja na ročno izdelan videz. Slog, ki ga navdihuje tradicionalna ljudska umetnost, je poln živahnih poslikav, ki pogosto prikazujejo mitske zveri ali pravljične figure.

screenshot 2024 04 25 at 16.22.52Foto: Beata Heuman

Foto: The White Company

Izbor urednika