JYSK z novim priznanjem za uporabo recikliranih materialov

Helena Peterlin 18.06.2023
jyskgrs

JYSK je bistveno izboljšal svoje delo s povečanjem količine recikliranih materialov v svojih izdelkih in s ponosom sporoča, da je pridobil certifikat Global Recycled Standard (GRS), s katerim bo dodatno nadzoroval svojo dobavno verigo in se bo še bolj osredotočal na izvor svojih izdelkov. 

Kaj je Global Recycled Standard?

Global Recycled Standard (GRS) je mednarodni, prostovoljni standard, ki preverja reciklirane materiale in jih spremlja od recikliranja do končnega izdelka. GRS postavlja stroge ekološke in družbene zahteve za izdelke, ki nosijo njihovo oznako. Pri tem je izjemno pomembno, da izdelki ne vsebujejo škodljivih kemikalij, ki jih ni dovoljeno uporabljati v izdelkih s certifikatom GRS.

GRS preverja reciklirane materiale, spremlja njihov proces, zaradi zagotavljanja sledljivosti pa morajo biti certificirani vsi materiali, pa tudi deležniki v dobavni verigi, kamor sodi tudi JYSK kot podjetje.

»Certifikat GRS je pomemben korak na poti, da našim kupcem ponudimo več izdelkov, ki so v celoti ali delno izdelani iz recikliranih materialov. Že nekaj let uporabljamo reciklirane materiale v izdelkih, od blazin do steklenih vaz, s tem certifikatom pa zagotavljamo še višjo raven sledljivosti,« pravi Peter Andsager, izvršni podpredsednik nabave pri JYSK-u.

Eden izmed pomembnih razlogov, zakaj se je JYSK odločil za GRS, je ta, da certificiranje zajema vedno več materialov, kot sta poliester in bombaž, kar je izjemno pomembno, saj ima JYSK v svoji ponudbi široko paleto izdelkov, kot so dodatki za dom.

»Verjamemo v GRS kot celovit in veljaven certifikat. Ko promoviramo izdelek z reciklirano vsebino, moramo zagotoviti, da so reciklirani materiali dejansko reciklirani. Tovrsten nadzor v celotni dobavni verigi je zelo zapleten, vendar nam pri tem pomaga sistem GRS, zato se lahko zanesemo na njihovo delo in nadzorni sistem,« pravi Lars Ringtved Nielsen, direktor skladnosti in kakovosti pri JYSK-u. 

Trajnost je vključena v vse vidike JYSK-ovega poslovanja in je sestavni del kulture podjetja. JYSK ima jasno opredeljene cilje in merila uspešnosti ter transparentnost poročanja, k čemur bo ta certifikat še dodatno prispeval.

»Poleg izdelkov s certifikatom GRS, ki nosijo logotip GRS, imamo še veliko drugih izdelkov, ki vsebujejo določen odstotek recikliranih materialov. Naš cilj je nenehen razvoj izdelkov, ki so v celoti ali delno izdelani iz recikliranih materialov, certifikat GRS pa nam omogoča sledenje izvora teh materialov,« pravi Peter Andsager.

Več informacij o trajnosti v JYSK-u najdete na JYSK.si.

 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča