Jared Leto in Anne Hathaway v novi mini seriji We Crashed

Klavdija Rupar 02.04.2022
we-crashed1

V petek, 18. marca se je na Apple TV+ premierno začela predvajati mini serija We Crashed, v kateri spremljamo vzpon in škandalozni padec ameriškega podjetja za najem poslovnih prostorov WeWork. Gre za enega najbolj znanih startupov na svetu, v seriji pa bosta glavno vlogo odigrala Jared Leto in Anne Hathaway, ki predstavljata bizarni par Rebekah in Adama Neumanna, soustanovitelja WeWork. Mini serija ima osem delov in bo na sporedu vse do petka, 22. aprila.


V ospredju sta torej zakonca Neumann, soustanovitelja poslovnih prostorov WeWork, globalne blagovne znamke, ki je bila v enem trenutku vredna kar 47 milijard dolarjev, v enem letu pa je vrednost močno padla. Rebekah in Adam sta pohlepen in narcisoiden par, ki sta podjetje pripeljala na rob propada. Adam je izraelski poslovnež, med nekdanjimi zaposlenimi znan tudi kot kultni vodja, njegova žena izvršna direktorica znamke in podjetja. V vrhuncu uspeha sta prirejala razkošne zabave, kupovala luksuzna stanovanja in imela motivacijske govore, medtem ko so njuni zaposleni delali dolge ure za zelo nizko plačo. Posledično je upadlo tudi zaupanje njunih vlagateljev, leta 2019 sta želela družbo predstaviti javnosti, kar pa je razkrilo velike finančne izgube. Vrednost podjetja je padla in par je odstopil s svojih položajev. 

Serija predstavi prav vse vidike, od tega kako je Rebeka odpuščala ljudi samo zato, ker ji ni bila všeč njihova energija, ali ko je Adam v podjetju zaradi skrbi za okolje prepovedal meso, on pa je v pisarni jedel jagnjetino. 


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča