Miniserija Španska princesa

CITYLIFE 26.10.2021
španska-princesa-4

Miniserija Španska princesa, ki bo premierno prikazana na programu Epic Drama v sredo, 27. oktobra ob 21. uri, vas popelje v svet intrig kraljevskega dvora rodbine Tudor, odlikuje pa jo mogočna in razkošna kostumografija. Gre za tretje nadaljevanje miniserije, ki temelji na zgodovinsko obarvanem pisanju pisateljice Philippe Gregory in se osredotoča na ženske, ki so od leta 1464 do 1530-ih podpirale svoje monarhe. V osmih zanimivih epizodah je v središču dogajanja končno prelepa Katarina Aragonska (potem ko je njeno zgodbo zgodovinsko zasenčila zloglasna poroka s kraljem Henrikom VIII.) in zdaj se nova princesa bori za svoje mesto na prestolu.

Mlada španska princesa z močno voljo, Katarina Aragonska (Charlotte Hope), je bila že od otroštva obljubljena angleškemu prestolu. Njena usoda – združiti dve državi in zaščititi svojo domovino. Katarina v Anglijo prispe kot najstnica in se pripravlja na poroko z angleškim prestolonaslednikom princem Arthurjem, zaradi česar naj bi oblegano kraljestvo in njena domovina Španija sklenili zavezništvo. S svojim veličastnim in raznolikim dvornim spremstvom; v katerem sta tudi spletični Lina (Stephanie Levi-John) – španska plemkinja afriško-iberskih korenin – in ljubka ter svobodomiselna Rose (Nadia Parkes). Ko njen mož, princ Arthur (Angus Imrie), nenadoma umre, se zdi, da se Katarina ne bo povzpela na prestol. A potem skuje drzen načrt in vrže oko na novega dediča, karizmatičnega in svojeglavega princa Harryja (Ruairi O'Connor), ki bo kasneje vladal kot kralj Henrik VIII.

Gre za živahno zgodbo o romantiki, smrti, maščevanju, izdaji in moči. Če vas slučajno ne bo presunila zgodba, pa vas bo gotovo bogata, izvirna in veličastna kostumografija. Miniserija Španska princesa, bo premierno prikazana na programu Epic Drama, v sredo, 27. oktobra ob 21. uri.

Za dodatne informacije o kanalu Epic Drama obiščite spletno stran epicdrama.si
facebook.com/EpicDramaSI
instagram.com/EpicDramaSI

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča