Tokrat na sporedu Murdochov božič!

CITYLIFE 08.12.2020
film

Nov mejnik, v katerem nastopajo vsi pomembni in priljubljeni liki iz prejšnjih epizod, je posnet tako, da lahko tudi tisti, ki še nikoli niso gledali nobenega dela, uživajo v božični preiskavi in romantičnem odnosu Williama Murdocha in dr. Ogdenove. V vlogi Božička tokrat nastopa legendarni, s sedmimi nagradami Emmy nagrajeni, igralec Ed Asner! Epizoda Murdochov božič se bo na kanalu Epic Drama predvajala 19. decembra ob 21. uri.Celonočno predvajanje televizijskih stvaritev, ki so povezane z božičem.

Murdoch s sodelavci preiskuje umor slavnega in bogatega angleškega filantropa Alistera McGowana: storilec moškemu ni le odvzel življenja, ampak je tudi ukradel darila, ki jih je McGowan namenil revnim otrokom v mestu. Murdoch mora torej hkrati priti do dna skrivnostnemu umoru in rešiti božič prikrajšanim otrokom Toronta. Ustvarjalci serije so posebno epizodo zasnovali tako, da je hkrati klasična in vznemirljiva kriminalna zgodba, poleg tega pa tudi tradicionalna srčna božična pravljica, zato so vanjo vpletli še številne druge božične filme:

  • Murdochov boj z božičnimi svečami nas tako spomni na film Chevyja Chasea Christmas Vacation (Božične počitnice),
  • Morda vam bo znana tudi pošast, ki krade darila, in sicer iz filma How the Grinch Stole Christmas (Kako je Grinch ukradel božič),
  • Brackenreidovo godrnjanje nad prazniki je jasna referenca na Ebenezer Scrooge iz filma A Christmas Carol (Božična pesem). Margaret mu enkrat, ne slučajno, celo reče Ebenzer. 
  • Ko Crabtree in Higgins zbirata donacije na ulici, vidimo majhnega dečka, ki vleče oskubljeno božično drevo: ganljiv poklon filmu A Charlie Brown Christmas (Božič Charlieja Browna).
  • Starec, oblečen v Božička (ki se ima za pravega Božička, vendar mu tega nihče ne verjame), je referenca na božično klasiko Miracle on 34th Street (Čudež na 34. ulici).

Najbolj kul Božiček vseh časov

Ustvarjalci serije so vlogo Božička namenili igralcu, ki zelo spominja na Božička: 91-letni, s sedmimi nagradami Emmy nagrajeni, igralski legendi Edu Asnerju. V svoji karieri je Asner kar nekajkrat igral Božička in mu tudi posodil glas v risankah, med katerimi je najbolj znan Elf (Škrat), klasični božični film. In kot Božiček detektiva Murdocha je zdaj nedvomno v svoji najboljši formi!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika