Top štirje filmi o vinu

CITYLIFE 13.11.2022
yhewineshow

Vinski dvoboj (Bottle Shock, 2008)

Film, posnet po slepi degustaciji v Parizu, na kateri so kalifornijska vina porazila francoska in s tem korenito premešala karte v vinski industriji. Zabaven, čeprav strokovno ne najnatančnejši film. Slovitega vinskega poznavalca Stevena Spurrierja igra žal že pokojni Alan Rickman.


Obsedenost z rdečim (Red Obsession, 2013)

Netflixov dokumentarni film odlično prikaže vzpon kitajskih novih bogatašev in njihovo slo po vinu, konkretno po dragih bordojcih. Čim dražji so, tem bolje je. Film postavi pod drobnogled, kako to kitajsko povpraševanje po rdečem (od tod ime rdeča obsesija) spreminja razmerja v bordojskih châteaujih.


Stranpoti (Sideways, 2004)

Morda najboljši film o vinu je umeščen v vinorodni kalifornijski dolini Napa in Sonoma ter sledi skupini prijateljev na vikend izletu po vinogradih in vinskih kleteh. Če nas je Sideways kaj naučil, je to, da nikdar ne pijte j*****ga merlota.


The Wine Show (2016)

In še serija o vinu –  The Wine Show, v katerem britanska igralca Matthew Rhys in Matthew Goode po Toskani s prikupno nepoučenostjo odkrivata izvrstna italijanska vina. Temu dodajte še čudovito pokrajino, toskanske vile, odlično kulinarično spremljavo in britanski humor in dobite eno bolj simpatičnih dokumentarnih serij zadnjih časov. Tudi za nepoznavalce.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča