21. Slovenski festival vin uspešno zaključen

CITYLIFE 22.11.2018
21. Slovenski festival vin uspešno zaključen

Zaključil se je eden odmevnejših vinskih festivalov pri nas. Dvodnevni dogodek je obiskalo več kot 2.000 ljubiteljev žlahtne kapljice. Na dogodku je potekalo 7 vodenih delavnic s priznanimi sommelierji in enologi ter delavnica z enim najmlajših in najperspektivnejših mladih Chefov Mojmirjem Markom Šiftarjem iz Kaval Groupa.

V Cankarjevem domu je potekalo tudi ocenjevanje festivalskih vin. Od skupaj 55 belih, 28 rdečih in 12 penečih vzorcev je 7-članska strokovna komisija, pod vodstvom predsednice ocenjevalne komisije prof. dr. Tatjano Košmerl, izbrala najboljše tri v vsaki od kategorij. Med belimi vini je zmagal Tomaž Fabčič, z venom Stik (mešanica štirih vin), letnik 2017, med rdečimi vini je zmagala hiša Vina San Mártin z Barbero letnika 2013, med penečimi pa so zmagale Radgonske gorice z Zlato Radgonsko penino, Rose, letnik 2012.

Lidl Slovenija in Slovenski festival vin sta med vsemi prijavljenimi vini na natečaj Lidlov mladi vinar izbrala štiri finaliste, ki se že od prvega dne festivala vse do razprodaje zalog s svojim vinom predstavljajo v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji.

V okviru uradnega odprtja festivala je bil razglašen tudi zmagovalec projekta. Lidlov mladi vinar 2018 je tako postal Martin Erzetič (Čarga 1767) z vinom Merlot. Ostali finalisti so bili Peter Gönc (Gönc Winery) s Sivim pinotom,  Špela Štokelj (Posestvo Štokelj) s Pinelo in Jakob Bizjak (Domačija Bizjak) s Cabernet Sauvignonom. Zmagovalcu v projektu Lidlov mladi vinar in vsem finalistom seveda čestitamo za odlično uvrstitev.

Naslednji 22. Slovenski fesitva vin bo potekal 14. In 15. novembra 2019 v Cankarjevem domu.
slovenskifestivalvin.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča