Brina - začenja se ljubljanski teden gina

CITYLIFE 21.11.2018
Brina

Ekipa Odprte kuhne, priljubljene kulinarične tržnice v Ljubljani, je pod enotno blagovno znamko združila kar tri novosti Ljubljanski teden džina, ki se začenja danes, Ljubljanski festival džina, ki bo prestolnico osvežil prihodnje leto spomladi, ter prvi ljubljanski džin koktajl Brina, ki ga je zasnoval sommelier Gašper Čarman.

Bogato dogajanje se je začelo v kar 18 različnih lokalih v Ljubljani, ki so v svojo ponudbo umestili koktajl Brina. To so As Aperitivo, Atelje, Centralna postaja, Čin Čin, EK Bistro, eVino, Fétiche Bar, Figovec, Lepa Žoga, Magda, Pivnica Lajbah, Pop's Place, Pritličje, Slovenska hiša, TaBar, Tozd, Vander in Vinoteka Movia. 

Koktajl Brina. Foto: Jaka Birsa

Ljubljanski teden džina bo potekal do 26. novembra 2018.  Spomladi 2019 mu bo sledila še Brina, ljubljanski festival džina, ki bo na enem mestu združil vse domače destilarje džina in v Ljubljano pripeljal svetovne džin zvezdnike.

Brino so organizatorji predstavili v restavraciji Atelje, kjer sta goste s kar petimi hodi, ki so jih navdihnili džin in njegove sestavine, navdušila kuharska mojstra Jorg Zupan iz Ateljeja in Luka Košir iz Gostišča Grič.

Foto: Jaka Birsa

Fotogalerija

Lior Kochavy, Luka Košir, Alma Kochavy in Jorg Zupan. Alma Kochavy, Bine Volčič. Restavracija Atelje. Restavracija Atelje. Koktajl Brina. Slovenski Džin Karakter. Koktajl Brina.

Izbor urednika