Butične pekarne v Ljubljani

Klavdija Rupar 04.01.2019
Foto: Unsplash

Sisters Kurtoš

Ker imamo ljudje neprestano željo po novem, so se tudi v pekarni Sisters Kurtoš odlločili, da v svojo že tako pestro kulinarično ponudbo dodajo nekaj svežega in novega. Pekarnica, v kateri sestri Špela in Maša pripravljata pecivo imenovano kurtoš. Gre za znotraj puhasto pecivo, navzven z zapečeno in hrustljavo skorjico, ki je pripravljeno po tradicionalnih recepturah. Poskrbeli so, da pri njih vsak najde nekaj po svojem okusu. Ponujajo tako sladke, mrzle kot slane jedi, tako da se zagotovo najde nekaj za vsak okus. Sisters Kurtoš najdemo na Bregu v Ljubljani.
facebook.com/sisterskurtos

Foto: Sisters Kurtoš

ArtBread

Pekarna ArtBread v Rožni dolini, ki jo je pred dvema letoma odprl Risto Pecev, pripravlja kruh brez kvasa. V pekarni lahko najdemo pirin, polnozornat, ajdov kruh z orehi, bučni, brezglutenski in celo polentin kruh. Prodajajo tudi žemljice, fokače, bagete, rogljičke, ovsene piškote in polno druhgih dobrot. Krušne izdelke pripravljajo s kislim testom oziroma droži. Gre za fermentirano mešanico vode in moke. Ime pekarne izhaja iz francoske besede artisan, kar pomeni obrtnik.
facebook.com/artbread.si

Art Bread

Pekarna Osem

Je prva butična pekarna v Ljubljani, saj so odprti že od decembra 2013, kar pomeni, da so z letošnjim letom zakorakli v šesto leto delovanja. Pečejo predvsem kruh iz kislega testa, nekaj malega tudi  kvašenega, povsod pa uporabljajo počasno in dolgo fermentacijo. Ponujajo tui manjše pekovsko pecivo, rogljičke, ipd. Najdemo jih na Starem trgu17 v Ljubljani.
pekarnaosem.comfacebook.com/pekarnaosem

Pekarna Osem


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča