Družina Istrskih Rubinov je dobila novega člana

CITYLIFE 03.10.2017
Družina Istrskih Rubinov je dobila novega člana

Klub, ki obstaja deveto leto, šteje skoraj 400 članov. Dogodka, na katerem so predstavili novo vino, se je udeležila skoraj polovica članov. Večer je zaznamoval glasbeni program, kulinarika in seveda na vrhuncu večera tudi predstavitev novega vina, ki ga je pripravil glavni enolog kleti Boštjan Zidar. O vinu je povedal sledeče: " Pred nami je resen in eleganten Cabernet sauvignon, iz plemenite zbirke Istrskih Rubinov. Še en dokaz, da so vinogradi slovenske Istre pravi prostor tudi za to bogato a zahtevno sorto. Čudovita, globoka, temno rubinasta barva ter razkošnost vonja in okusa ga postavljajo na piedestal rdečih sort. Vonji temnega jagodičevja, likviricije, mente in čilija se v kompleksni aromatiki lepo družijo z notami temne čokolade, vanilije, tobaka in suhe slive. V okusu navduši mehkoba, polnost, zrela sadnost, pikantnost in bogat pookus, ki se končuje s plemenitimi, krepkimi, vendar finimi tanini. Vsekakor vino z širokimi rameni in dolgim potencialom zorenja. Njegov potencial zorenja je 10 let in več."

Vinski klub Istrski rubini združuje člane, ki imajo prefinjen odnos do vina, spoštujejo trto in zemljo slovenske Istre, cenijo znanje in tradicijo Vinakoper in zaupajo v preciznost enologovega občutka za vino.

Ključna posebnost vinskega kluba je, da ponuja svojim članom ekskluziven dostop do avtorskih vin izbranih leg, sort in letnikov.

Gre za omejeno količino vin, imenovanih Istrski rubini, ki so namenjeni članom vinskega kluba po klubski ceni. Z zbiranjem različnih vrst in sort Istrskih rubinov si člani lahko ustvarjajo lastno zbirko svojih vin, ki s staranjem pridobivajo na svojem potencialu, odkritosti in bogastvu okusov. Zbirka iz leta v leto narašča in z njo tudi raznovrstnost okusov.

Sočasno nastaja tudi matična zakladnica Istrskih rubinov v kleti Vinakoper, kjer se vrši strokovni nadzor nad zorenjem vin in profesionalno arhiviranje vin.
vinakoper.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča