Fotoutrip - kulinarična ustvarjalnica KAVAL CHEF: velikonočne dobrote

CITYLIFE 04.04.2018
KAVAL CHEF: Velikonočne dobrote

Uporabne recepte in nasvete je na tokratni kulinarični ustvarjalnici, v restavraciji Evergreen na Smledniku, z nami delil priznani kulinarični mojster in Kavalov chef Iztok Ilšnik. Da miza za prihajajoče velikonočne praznike ni ostala prazna, smo se naučili pripraviti nekaj okusnih in tudi malo drugačnih velikonočnih jedi. Za izvrstne mesne dobrote so poskrbeli iz podjetja Meso Kamnik s svojo blagovno znamko Anton, za dobro kapljico pa Vinska klet Metlika


RECEPT - Antonova šunka v testu

Sestavine:
1 kg prekajene šunke
60 dag pšenične bele moke
20 dag svežega kvasa
1/2 žličke soli
ščepec sladkorja
3 dl mlačne vode
gorčica, kumina in česen (po okusu)
1 jajce

Priprava: Pripravimo kvasec. Kvas zdrobimo in ga prelijemo z decilitrom mlačne vode, dodajmo sladkor in pustimo na toplem vzhajati približno 20 minut. Iz moke, kvasa in vode zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno eno uro. Testa ni potrebno dodatno soliti, saj bo ta sol posrkal iz šunke. Šunko v testu premažite z razžvrkljanim jajcem in pečite v pečici ogreti na 1800C približno eno uro. Postrežemo.

Fotoutrip iz Kavalove kulinarične ustvarjalnice si oglejte v galeriji (foto Primož Lavre):

Fotogalerija

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča