Gaudi - nova lakto-vegetarijanska in veganska restavracija v Ljubljani

Tina Lagler 18.08.2017
Gudi

Na Nazorjevi ulici v Ljubljani nas ljubitelje dobre, predvsem vegetarijanske in veganske hrane, zdaj vabi mala restavracija Gaudi, ki nudi lakto-vegetarijanske in veganske jedi, pripravljene po principu ajurvedske kuhinje. Prav v ajurvedskem centru Ayurganica v prestolnici je zrasla ideja po restavraciji, ki bo gostom ponudila zdrav, svež in uravnotežen obrok po dostopnih cenah.

Kot pravijo pri Gaudiju, ajurveda, starodavna indijska medicinska znanost, ki se med drugim ukvarja tudi z zdravo prehrano, ne izključuje mesa, je pa po njej najbolj zdrava prav takšna hrana, ki jo zdaj kuhajo na Nazorjevi. Mleko in mlečne izdelke dobijo z domačih kmetij, tudi iz Bovca, kjer so znani po bovški ovčji in kozji skuti in siru. "Kakšen sveži sirček pa v naši kuhinji naredimo tudi sami," dodajajo.

PREBERITE ŠE: Koliba kontejner pub - prvi bar brez telefonov pri nas

Na njihovi spletni strani je vsak dan na voljo dnevni meni, za katerega recepte črpajo z vsega sveta, kljub temu pa poudarjajo pravo slovensko kuhinjo in recepte, ki so pred stotimi leti oživljali našo kulinariko.
gaudi.si

Restavracija Gaudi
Nazorjeva 10
1000 Ljubljana

Fotogalerija

Foto: Gaudi Foto: Gaudi Foto: Gaudi Foto: Gaudi

Izbor urednika