Gault&Millau razglasil najboljšo restavracijo za leto 2020

CITYLIFE 15.11.2019
Gault&Millau

Znani so najboljši po izboru svetovnega gastronomskega vodnika Gault&Millau! Chefinja leta 2020 je Ana Roš Ana Roš (Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu), najboljša restavracija je Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, chef tradicije Uroš Štefelin (Vila Podvin, Mošnje), chef prihodnosti pa Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice).

Med prejemnike posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija 2020 se letos zapisujejo še Simon Sitar (Hotel Park, Nova Goric) za najboljšega natakarja, Jakob Pintar (TaBar, Ljubljana) za mladega talenta, Ksenija Krajšek Mahorčič (Gostilna Mahorčič, Rodik) za najboljšo slaščičarko, za najboljše pop zbirališče pa je bil izbran Bazilika bistro

Kuharska mojstrica je postala Ana Roš. (Foto: Peter Irman)

Šest restavracij se lahko pohvali s štirimi kapami

Med najbolje ocenjenimi restavracijami pri nas je 6 takih, ki so prejele po 4 kape, 29 pa takih, ki se lahko pohvalijo s tremi. Razigran večer, ki ga je povezoval vedno izjemni Lado Bizovičar, je podpisal kulinarični sprehod po celi Sloveniji: v celotnem prvem nadstropju hotela Slon se je predstavilo 26 vrhunskih slovenskih restavracij in kar 20 vinarjev, ki so več kot 300-glavo množico navduševali z izjemnimi kulinaričnimi kreacijami. 

Gastronomski vodnik Gault&Millau izide 22. novembra

Inšpektorji Gault&Millau Slovenija so letošnje leto obiskali preko 180 restavracij, nekatere tudi po večkrat ter skladno s standardi ocenjevanja Gault&Millau pozornost namenili celotnemu doživetju gosta. Na osnovi njihovih ocen Gault&Millau Slovenija v letošnjem vodniku predstavlja 157 restavracij, 57 vinarjev in 12 malih pivovarn. 

Kot novost se v vodnik uvršča tudi več kot 20 kmečkih turizmov in prepoznavne slovenske živilske izdelke. Vodnik pa je obogaten tudi s fotografijami Slovenije in doživetji, ki nosijo znak Slovenia Unique Experiences. 

Gastronomski vodnik Gault&Millau Slovenija 2020 se bo v vsej svoji celoti razkril 22. novembra na dogodku November Gourmet finale, ki ga v Zavodu Big organizira Turizem Ljubljana. 

Foto: Peter Irman 

Fotogalerija

Naj natakar je postal Simon Sitar. Chefinja leta 2020 je postala Ana Roš. Nagrajenci, ki so prejeli 4 kape. Pogostitev. Mladi talent je postal Jakob Pintar. Chef tradicije je postal Uroš Štefelin. Chef prihodnosti je postal Jure Tomič.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča