Kaj jesti, če niste ravno tip človeka, ki je zajtrk?

Klavdija Rupar 19.07.2018
Foto: Unsplash

A zajtrk je zelo pomemben, saj že od osnovne šole naprej poslušamo, da je to najpomembnejši obrok dneva, ki tako vašim možganom kot telesu omogoči energijo za celoten dan. Pripravili smo nekaj predlogov za vse tiste, ki nad zajtrkom niste najbolj navdušeni. Verjemite, spodnji predlogi vas bodo morda le prepričali, da spremenite svoje razmišljanje in začnete uživati v zajtrku.

Ovseni piškoti z banano

Če se vam zjutraj ponavadi rado mudi, so te piškoti kot nalašč, saj jih lahko pojeste po poti. V nedeljo popoldan si vzemite čas in jih specite za nekaj naslednjih dni. Če so vam preveč suhi, zraven spijte ali pojejte še jogurt.

Proteinski šejk s čokolado in mandlji

Za dneve, ko ne želite jesti trde hrane, si pripravite zdrav šejk. Najbolj primerni so proteinski, saj imajo dovolj proteinov in zdravih maščob, da boste brez težav zdržali do naslednjega obroka, priprava pa vam vzame le nekaj trenutkov. 

Toast z avokadom

Toast z avokadom je trenutno izredno priljubljena hrana, ki ne bo tako kmalu pozabljena. Odlična izbira tudi za zajtrk, saj je avokado poln zdravih maščob in proteinov, ki bodo vašim možganom dali zagon, poskrbel pa bo tudi, da boste kar nekaj časa ostali siti.

Mešanica špinače in posušenih paradižnikov

Ta zelenjavna mešanica vam bo vzela le 10 do 15 minut priprave, zato je zelo primerna za dneve, ko se vam mudi. Lahko izberete tudi kakšno drugo zelenjavo ali dodate druge začimbe, ki bodo sovpadale z vašimi željami.

Palačinke

Tudi tisti, ki niso veliki ljubitelji zajtrka, z veseljem pojedo dobro porcijo palačink. Je hrana, ki jo obožuje večina ljudi, saj lahko naredite različne mešanice in jih namažete z različnimi namazi. Privoščite si debelejše ameriške, po katerih boste siti še kar nekaj časa.

Sendvič z jajci in slanino

Ta sendvič ima manj kot 400 kalorij, a je zdrav, poln proteinov in bo zadovoljil še tako izbirčnega jedca. Za pripravo ne potrebujete nobenih kuhinjskih pripomočkov, pojeste pa ga lahko tudi na poti.

Bananin kruh s proteini

Banin kruh je sicer bolj slaščica kot zdrav obrok in ni najbolj primerna hrana za zajtrk. Zato naredite proteinski bananin kruh, ki je odlična izbira za tiste, ki si želite enostavne priprave zajtrka. Specite ga malce več in imeli boste zajtrk za nekaj dni.

Tofu mešanica s sladkim krompirjem in ohrovtom


Če ste vegan, je tofu odlična izbira, zraven pa zmešajte še ohrovt in sladek krompir, s čimer boste dobili dovolj proteinov in antioksidantov. 

Proteinski milkšejk s čokolado

Proteinski milkšejk je odličen za vse ljubitelje čokolade in tiste, ki se sladkemu ne morete upreti niti zjutraj, a se zavedate da krofi in podobno niso ravno najbolj primerna hrana. Dodajte zraven še kakšno sadje in vaš zajtrk bo pripravljen.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča