Kam na odličen koktajl v Ljubljani?

Klavdija Rupar 01.08.2019
Foto: Robba

Glede na to, da je poletje v popolnem razmahu, ni nič bolj primernega, kot da se zvečer odpravimo v mesto in si privoščimo dober koktalj. Naj bo to del zmenka ali druženja z najboljšimi prijatelji, koktajli so zagotovo ena izmed bolj priljubljenih poletnih pijač. Zato vam danes predstavljamo nekaj lokalov v Ljubljani, kjer najdete odlične koktajle.

Kolibri Cocktail Bar

Kolibri Cocktail Bar je mali mestni poklon adrianski destilacijski dediščini. Iz starih receptov delajo nove napoje in jim dodajo ezoteriko izbranih razvojno raziskovalnih laboratorijev. Tako konstrukturine fine tinkture, grenčice in druge zeliščne zvarke uporabljajo kot esenco krepčilnim pijačam, koktajlom, infuzijam. Na njihovem meniju najdemo Espresso Martini, Rum Hanky Panky, Rose French, Broken Bijou in druge. Kolibri Cocktail Bar najdemo na Židovski ulici v Ljubljani.

Kolibri Coctail Bar. Foto: FB/Kolibri Coctail Bar

Robba

Robba je sicer restavracija, vendar v njej veliko časa namenijo tudi dobrim pijačam. Poleg brezalkoholnih pijač, kot so smutiji in ledeni čaji, pripravljajo tudi koktajle, v katerih uporabljajo sezonsko sadje in zelenjavo, s katerimi povzročijo pravo eksplozijo okusov in unikatno izkušnjo. Med njihovimi sezonskimi koktalji najdemo Teran is Coming, Maple Blazer, Gin & Tea Party, Amaretto Sour in druge. Robba se nahaja na Mestnem trgu 4 v Ljubljani.

Restavracija Robba. Foto: Robba

As Aperitivo

As Aperitivo je v Ljubljano prinesel pravo malo restavracijo, ki jo najdemo na ulicah italijanskih prestolnic, saj nam sedaj za Bellini, aperol spritz in prosecco, ni potrebno več v Italijo, saj si vse to lahko privoščimo ob kakovostni glasbi in najboljši družbi v mestu. V njihovi ponudbi koktaljov najdemo več kot 30 različnih vrst mešanic, ki jih imajo razdeljene v kategorije Sparkling, Old School, Classic, Tropical, Shots in Virgin.

As Aperitivo. Foto: As Aperitivo

Bar Fetiche

V prijetnem in sodobnem baru na Cankarjevem nabrežju Fetiche, kjer lahko uživamo v intimni notranjosti ali družabnem vrtu, nam ponujajo vrhunske koktajle z najboljšimi sestavinami. Sledijo namreč svetovnim trendom v mešanju pijač in veliko časa posvečajo postopkom priprave in inovativnosti, da s kombinacijo uveljavljenih žganih pijač, grenčic in domačih pripravkov ustvarijo pijače, ki nam prebudijo čute. Na meniju najdemo koktalje Speak Easy, Red Carpet, Psycho Killer, Sexy Priest, Havana Beach, Break the Bones in druge.

Bar Fetiche. Foto: FB/Bar Fetiche

Solist bar&bar

Solist je lounge bar, ki se nahaja pod stavbo Slovenske Filharmonije, na nabrežju Ljubljanice. V njem se lahko razvajamo ob glasbi, se navdušujemo na dnevnim glamurjem in večerno romantiko ter si privoščimo odlične koktalje. Najdemo različne osvežilne in bolj močne koktajle, s katerimi si bomo polepšali še tako naporen dan.

Solist bar&bar

Restavracija diVino

Restavracija diVino, ki se nahaja v Kristalni palači v nakupovalnem središču BTC, je restavracija, ki spoštuje izročilo Goriških brd, kjer se nahajajo njihove korenine, pri njih pa lahko poleg odlične hrane najdemo tudi odlične koktejle.

Restavracija diVino. Foto: FB/Restavracija diVino.

Acapulco Lounge Bar

Gre za legendarni ljubljanski lokal, ki je to pomlad zaživel v novi podobi. Acapulco Lounge Bar je danes prenovljeni bar s konceptom, kjer se bomo v sproščenem ambientu bomo počutili varno in prijetno ob vrhunski postrežbi in prijetnih zvokih glasbe. Da pa bodo poletni večeri na terasi še prijetnejši nam ponujajo izvrstne koktajle in pijače iz različnih delov sveta.

Acapulco Lounge bar.

Fotogalerija

Acapulco Lounge Bar. Foto: Acapulco Lounge Bar Foto: Kolibri bar Foto: As Aperitivo Foto: As Aperitivo Bar Fetiche. Foto: Fetiche Foto: Kolibri Cocktail Bar Foto: Kolibri Cocktail Bar Foto: Kolibri Cocktail Bar

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča